Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

ШОСТА КИШЕНЯ ДЖИНСІВ АБО ЩО ВИ ПОВИННІ ЗНАТИ ПРО BENZAK

«Створено в Голландії. Зроблено в Японії » — слоган, який BENZAK використовував з самого початку свого шляху.

BENZAK — європейський бренд джинсового одягу з Амстердама (Нідерланди) заснований у 2013-му році. Він фокусується на позачасових моделях, які наслідують образу життя, а не моді та створюють одяг, який шанує традиційний workwear.

Компанія Benzak Denim Developers — це любов і пристрасть до японського деніму та втілення їх в сучасних європейських фасонах. Головна відмінна риса — тюнінг класичної п'ятікарманної моделі джинсів та додавання до неї шостої кишені. Вона розташована поверх лівої попередньої, й тим самим дозволяє розмістити якомога більше дрібних речей.

Компанію сміливо можна назвати ентузіастами стилю і розробниками деніму. Перед тим як відкритися в 2013-му, більше чотирьох років було присвячено експериментам.

Концепція та ідея відомої «шостої кишені» походить з ідеї залишатися вірним минулому, але в той же час еволюціонувати. Раніше у джинсів було 4 кишені (2 передніх, 1 задня та 1 для монет). Ще одну (п'яту) була додана пізніше, щоб шахтарю, залізничнику або ковбоєві було зручно переносити більше речей. Сьогодні ми більше не використовуємо джинси в якості робочого одягу, але дизайнер бренду як і раніше вважає любителів деніму «сучасними ковбоями». Адже кожен день ми носимо з собою купу речей (телефон, гаманець, ключі й безліч інших дрібничок). Тому прихована шоста кишеня була природною еволюцією джинсів. Вона спеціально була задумана прихованою. Виявляє її лише оголена вгорі кромка, яка зазвичай закрита поясом, так як дизайнеру не подобаються зовнішні деталі й він зберіг вигляд пари 5-кишенькових джинсів.

Усі джинси бренду виробляються в Кодзіма (Японія) з кращого японського селвідж деніму, який створюється у співпраці з джинсової фабрикою Collect Co. Традиційний склад — бавовна (найчастіше американський). Вага тканин — від 14 до 22,5 унцій.

Детальніше про селвідж денім радимо почитати ТУТ.

Основне, що ви повинні знати про BENZAK:

  • високоякісний одяг з японського селвідж деніму;

  • непідвладний часу дизайн, що виходить за межі тенденцій і пір року;

  • глибоке розуміння традицій;

  • простота;

  • зручність;

  • практичність;

  • ретельне опрацювання деталей;

  • легендарна шоста кишеня джинсів.

Творець Benzak Denim Developers і його душа — Леннарт Нейх. Він заснував компанію надихнувшись японськими джинсовими брендами — їх майстерністю виконання та увагою до деталей. Леннарт каже, що здатність до вицвітання індиго робить його пристрасним шанувальником джинсової тканини, а кожну пару джинсів це робить унікальним предметом гардероба. У 2013-му році Леннарт запустив свій бренд усього з двома джинсами, а тепер конкурує з брендами, якими він давно захоплювався і захоплюється.

Дизайн джинсів Benzak Denim Developers досить традиційний, без потертостей і тим більше дірок, але іноді зі своїми унікальними рисами. Силуети моделей: slim straight, regular tapered, regular straight. Дизайнер хотів, щоб замість вільного вантажного крою, його джинси більше підходили європейцям.

Лінії BENZAK:

  • «Зроблено в Японії».

  • «Зроблено в Європі».

Колекції бренду — це в основному необроблений денім. Нейх воліє називати немиті джинси «сухими». Йому подобається сухий денім тим, що він дозволяє створювати свій власний візерунок вицвітання, який відбиває кожен день нашого життя. Для дизайнера приємно і важливо бачити, що дві абсолютно однакові пари джинсів можуть виявитися абсолютно різними під час носіння у двох різних людей. Люди ніби малюють на денімі свої переживання і це робить джинси чистим полотном на якому можна творити.

Голландці носять багато джинсового одягу. Молоді та старі, багаті й бідні, всі носять джинси. Це може бути недбалий або серйозний образ, який відмінно поєднується з джинсами. Крім того, оскільки в Нідерландах базується багато компаній з виробництва джинсової тканини, протягом багатьох років тут з'явилася величезна кількість експертів у цій галузі.

Сам дизайнер отримав освіту в Амстердамському університеті прикладних наук (Amsterdam University of Applied Sciences) та Амстердамському інституті моди (Amsterdam Fashion Institute).

Ключові моменти останніх років для дизайнера: Леннарт зміг стати повністю незалежним, без інвесторів, і зміг добре заробляти на життя тим, що йому подобається робити.

За цей час трапилася перша успішна краудфандінгова кампанія (і ще три після); перша поїздка до Кодзіма (відвідування заводу); японський денім, зроблений на замовлення; запуск лінії EU та нова студія, в яку переїхала компанія і багато іншого, чим Леннарт дуже пишається.

Він намагається створювати те, що йому подобається і навчився слухати своїх клієнтів.

Гарним прикладом цього стала лінія «Зроблено в Європі». Коли дизайнер заснував бренд, то хотів виробляти речі тільки в Японії, але через кілька років зрозумів, що треба розширюватися. Так і з'явилася нова лінія і було знайдено баланс у виробництві продукції.

Лінійка BENZAK EUROPEAN MADE народилася для розробки високоякісних основних джинсів та іншого одягу без додавання дорогих деталей. Особливу увагу тут приділено трьом найбільш важливим факторам: чудовому крою, якісним тканинам і лаконічній конструкції. Вся лінійка виробляється в невеликих ательє Португалії. Використовуються тільки тканини європейського виробництва.

Бренд твердо вірить у створення доступного одягу, який відповідає стилю життя, а не моді. Леннарт віддає перевагу якості перед кількістю і навряд чи його компанія зможе вирости і виробляти великі обсяги.

Плани Нейха на найближчий час: продовжувати рости, розширити лінійку товарів для ЄС й звичайно ж, створювати класні нові джинси! Дизайнер каже, що хоче зосередитися на своїй пристрасті: немитому селвідж денімі та створювати унікальні речі ручної роботи.

Крім джинсів, BENZAK шиє футболки, світшоти, куртки та сорочки.

У OSTRIV речі BENZAK представлено джинсами, сорочками овершорт, куртками і футболками.

дивитися усі товари
Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові