Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Історія про підошву, яка зробила взуття безпечним

Одна з кращих підошов, яка зустрічається у взутті OSTRIV — легендарна Vibram. Це одна з найвідоміших компаній, що забезпечує своєї підошвою безліч взуттєвих брендів. Ефективна й безпечна під час сходжень, походів у гори та туристичних подорожей. Моделі забезпечують надійний контакт із поверхнею, не ковзають, ніколи не забиваються та чудово амортизують удари.

Секрет Vibram у розташуванні елементів протектора: на достатній відстані й трохи нахилені в різні боки, що дозволяє зберігати максимальну стійкість у будь-якому положенні ноги. В середині стопи елементів протектора практично немає, а на ділянці носка та  п'яткової зоні розташовано канали, які виводять бруд, грунт і каміння.

Назва компанії походить від імені її засновника Віталє Брамані (Vitale Bramani) — італійського підприємця, альпініста і відомого гірського гіда.

Історія створення підошви Vibram

До 1935 року взуттям альпіністів були важкі черевики підбиті цвяхами. Вони були стійкі в умовах кам'яного осипу, снігу, льоду, але незручні для скель і гладких каменів. У 1935-му році команда італійських альпіністів на чолі з Віталє Брамані вперше вирушила у сходження на пік Расіка (3 305 м) у взутті з багатошарової фетровою підошвою. Вона прекрасно працювала на скелях й каменях, але не підходила для контакту з водою.

Альпіністи потрапили в заметіль і шестеро з них отримали обмороження та загинули. Віталє залишився в живих, і з того часу присвятив своє життя створенню ідеального гірського взуття  — міцного, легкого, водонепроникного, що захищає від морозу й стійке на будь-якій поверхні. Через рік після трагедії він створив ескіз і вирізав з дерева прототип майбутньої підошви "carrarmato" (від італ. "carro armato" танк або напролом). Перші підошви було зроблено з того ж матеріалу, що і відомі автомобільні шини Pirelli.

Нові підошви виробляються, щоб гарантувати максимальні:

  • продуктивність;

  • рівень комфорту;

  • якість і довговічність.

Продукція проходить суворі тести в лабораторії й на місцях.

Асортимент компанії — це моделі для:

  • гірського спорту (FREECLIMBING, походів, альпінізму, трекінгу, пішого туризму, TRAIL RUNNING);

  • зимових видів спорту (лиж, лижного альпінізму, лижного фрірайду, сноубордингу);

  • водних видів спорту (каньонінг, веслування, вітрильний спорт);

  • рибної ловлі;

  • велоспорту;

  • мотоспорту;

  • бігу;

  • повсякденного взуття.

Бренди з якими співпрацює Vibram:

  • для занять на відкритому повітрі (BURTON, GIRO, GRISPORT, K2 SNOWBOARDING, LA SPORTIVA, LOWA, MEINDL, MERRELL, NEW BALANCE, NITRO, SALEWA, SCARPA, SIMMS, SPECIALIZED, THE NORTH FACE, VASQUE);

  • промислові (DUNLOP, ENGELBERT, JALAS, GRISPORT, STRAUSS, SIXTON, PEAK, GEAR SOLID);

  • мотоспорт (ACERBIS, FALCO, SPARCO);

  • взуття для життя (DIS, HENDERSON, RAG & BONE, SVICOKE, VALASCA, VISVIM, WOOLRICH, Aigle, Grenson, Fracap);

  • ортопедія (PODARTIS).

Основну увагу компанії приділено розробці ефективних гумових складів (компаундів) і малюнків підошов.

Крім підошов, Vibram виробляє власні оригінальні колекції взуття FiveFingers й Furoshiki, а також аксесуари та товари для тварин.

Місія Vibram — розвиватися шляхом постійних інновацій, оригінальності та якості продукції, залишаючись вірним своїм традиціям.

Продукція стала незамінним супутником в екстремальних експедиціях (підкорення Евересту, К2 і більшості найвищих вершин), різних змаганнях і трансокеанських регатах (Кубок Америки, Кубок світу Вандея).

Компанія виробляє більше 40 мільйонів підошов на рік, присутня в 120 країнах і має виробництва, представництва та дослідні центри в США, Китаї, Японії, Бразилії та Італії.

Моделі на підошві Vibram, які представлено в OSTRIV

Fracap, літнє взуття


Danner: черевики

Aigle: кросівки

Woolrich: кросівки

Grenson: мокасини, черевики, лофери

Компанія дбає про охорону навколишнього середовища та екологічність виробництва. З 1994 року працює система Ecostep, що скорочує відходи виробництва більш, ніж удвічі. Близько 30% продукції зроблено з переробленої гуми, в основному — з викинутих автомобільних шин. Технології виробництва дозволяють ретельно очищати і переробляти гуму для вторинного використання так, що її властивості не тільки зберігаються, а й поліпшуються. Мета екологів компанії — наближення до замкнутого циклу виробництва.


ІСТОРІЯ КОМПАНІЇ

1937 Віталє Брамані розробляє й запатентовує підошву, здатну відмінно зчіплюватися на змішаних поверхнях. Використовуючи технологію вулканізованої гуми, він представляє дизайн моделі Carrarmato, яка і зараз залишається однією з найпопулярніших підошов у альпіністів.

1945 Відкрито перше виробниче підприємство в Альбізате (Варезе, Італія).

1954 Команда італійських альпіністів, екіпірованих спеціальними чоботами з доломіту з підошвою Vibram, підкорює гору К2. До цього її знали як гору вбивцю, спроби її підкорення робилися з 1902 року і забрали безліч життів. Це сходження знаменує дебют спеціалізації взуття з використанням різних моделей для кожного етапу експедиції.

1965 Quabaug Rubber Co. стає ексклюзивним ліцензіатом і виробником підошов Vibram у Північній Америці.

1967 Запуск підошви Vibram Security з компаунда на основі олієстійкого нітрилу, де безпека є головною гарантією на весь термін використання.

1969 Щоб підкреслити новий інноваційний склад "marca oro", що зробив революцію у взутті для скелелазіння за рахунок особливої ​​фактури гуми, до моделі було прикріплено золоту (жовту) табличку, яка з часом стала символом компанії.

1984 Вихід на ринок одягу. Представлено ​​надлегку підошву Evaflex з EVA для максимального комфорту повсякденного взуття.

1988 Перша супер адгезивна гумова підошва Vibram Grip із чудовим зчепленням.

1989 Випуск моделі з високою стійкістю Vibram Gumlite із суміші піногуми, що стала на 30% легше з звичайну.

1991 Розробка легкої моделі PU INNERSOLE, що поглинає удари. Вона зарекомендувала себе для великих відстаней, які потребують ефективного протиударного захисту. Запуск підошви Foura.

1994 Поява Vibram Ecostep, інноваційної екологічної комбінації матеріалів, що містить виробничі відходи та скорочує відходи й використання первинних матеріалів до 30%.

1995 Запуск Clusaz Rigid System, першої альпіністської підошви з жорстким каркасом, який змодельовано гумою.

1998 Відкриття виробничого центру в Китаї.

1999 Створення команди тестувальників VIBRAM TESTER TEAM для дослідження продуктивності продуктів у самих екстремальних ситуаціях.

2000 Спонсорство Міжнародного конкурсу Yellow-Tag, де нагороджувалися передові втілення дизайну і технологій у використанні гумових і еластичних матеріалів.

2001 Створення підошви з революційним дизайном Monster Trekking, де використано різні напрямки ребер, щоб стопа слідувала правильному біомеханічного циклу.

2002 Відкриття «Креативної лабораторії» в Мілані для вивчення креативних концепцій в галузі гуми.

2003 Запуск моделі Vibram Flip Flop. Випуск елегантної колекції Just for Me в стилі техно-шик.

2004 Випуск FiveFingers, яка нагадує рукавички для ніг з ефектом ходьби босоніж, яка зробила справжню революцію. Ідея дизайнера Роберта Флірі на базі досліджень ортопедів, що рекомендують ходіння босоніж.

2007 Відкриття Китайського технологічного центру —  символ прихильності компанії до досліджень та інновацій. За підтримки Центру виконавських випробувань він розширює спектр технологій Vibram і зміцнює співпрацю з іншими компаніями.

2008 Відкриття флагманського магазину в Мілані.

2012 Відкрито магазин у Бостоні.

2013 Розробка підошви Megagrip, яка моє чудове зчеплення на мокрій і сухій поверхні. З того часу підошви для туристичних кросівок виробляються за цією технологією.

2014  Розроблено технологію Vibram Smart Sole, яка забезпечує бездротовий зв'язок зі смартфонами і розумними годинниками.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові