Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

UNIVERSAL WORKS. Унікальний мікс workwear и military від Девіда Кейта

Засновник: Девід Кейт.

Рік заснування: 2008-й.

Universal Works  —  це:

  • невелика незалежна компанія з виробництва сучасного чоловічого одягу, яка підходить до своєї роботи із пристрастю та почуттям гумору;

  • бренд, який вміло міксує формальне з неформальним, авангардне з вінтажним;

  • унікальні базові речі;

  • зручність;

  • крутий дизайн;

  • мікс workwear та military;

  • лаконічність;

  • універсальність;

  • максимальна увага до матеріалів та деталей (кишені, фурнітура);

  • високий рівень виконання;

  • практичність;

  • довговічність.

ПРО ДИЗАЙНЕРА БРЕНДА

Засновник і дизайнер бренду Universal Works Девід Кейт (David Keyte) має тридцятирічний досвід роботи в індустрії моди.

Він народився в невеликому провінційному містечку Тамуорт недалеко від Бірмінгема, а виріс 70-х роках у провінційному містечку Мідлендс у родині робітника. Його рідні приділяли належну увагу своєму зовнішньому вигляду й намагалися одягатися зі смаком, що передалося також і Девіду.

На формування його стилю вплинуло багато факторів. У першу чергу це те, що носили його батьки, а пізніше одяг вулиці. Наприклад, епоха 80-х залишила свій відбиток завдяки розвитку спортивних і музичних субкультур. У підлітковому віці дизайнер захоплювався музикою, літературою і танцями north soul, що також вплинуло на його смак. І, звичайно ж, це був одяг. Молодь, у тому числі і Девід, носили обтягуючі джинси Levi's 501, що було викликом для маленького містечка.

Після школи Девід пішов працювати шахтарем, щоб заробити собі на модні речі. Кожні вихідні Кейт виривався в Манчестер, Ноттінгем, Бірмінгем або Лідс, щоб пройтися магазинами і витрачав велику частину свого доходу на одяг. Одержимість речами мала свої наслідки. Девіда помітили й покликали працювати до магазину Knockabout. У сусідній будівлі продавалися Paul Smith та Stone Island й незабаром він почав працювати вже на Paul Smith.

Перед тим як потрапити в індустрію моди, Девід встиг змінити безліч робіт, але завжди пристрасно цікавився одягом. Так від простого продавця магазину він доріс до керівника в Paul Smith. Пізніше Кейт деякий час займався бізнесом, допомагаючи дрібним дизайнерам, магазинам та брендам знаходити тканини та виробництво для своїх потреб. Потім були п'ять років роботи в лондонському бренді Maharishi. Далі був період фрілансу, після якого Кейт почав обмірковувати як виглядав би одяг, якій він робив би для себе. Цей період став вирішальним для відкриття Universal Works. У цьому йому допомогли здорові амбіції, цілеспрямованість та величезне бажання працювати.

РОЗВИТОК БРЕНДУ

Universal Works по праву можна назвати сімейним брендом — Девід Кейт зі своєю дружиною Стефані Поррітт спільно заснували його у 2008-му році й до сьогодні відповідають за все, що відбувається в компанії: від дизайну колекцій до приготування кави клієнтам.

Компанія співпрацює з чудовими людьми — від художників до письменників. Це безліч цікавих й талановитих особистостей креативної індустрії. Співпраця з ними надихає бренд на постійне зростання і розвиток.

Universal Works виробляє одяг як у себе вдома, в Великобританії, так і за кордоном. Компанія працює виключно з тими фабриками, яким довіряє та якими захоплюється.

Неймовірний досвід Девіда зіграв важливу роль у розвитку компанії.

«На початку 1990-х років ми з Paul Smith зробили колекцію, яку було засновано на робочому одязі «синіх комірців». Ніхто її не купував, проте через роки, у 2008-му, ці прості сорочки, куртки та штани стали тим, що люди захотіли носити. Те, що вони хотіли купити, повернулося до того, що я хотів їм дати».

Його перша куртка, створена під брендом Universal Works була натхненна робочим одягом батька Девіда, який був пекарем. Модель отримала назву Baker Jacket. 

Асортимент бренду: сорочки, штани, куртки, трикотаж, взуття, верхній одяг.

КОЛАБОРАЦІЇ БРЕНДА

Universal Works відзначився плідними колабораціями з брендами:

  • Millican. Створено функціональні й стильні сумки з урбаністичними нотками.

  • Maians. Створено кеди з бавовни на гумовій основі, які стали новою версією класики.

  • John Smedley. Створено автентичні чоловічі колекції, де поєднуються класичні елементи і сучасний дизайн.

Також бренд співпрацював із adidas, BIRKENSTOCK, Sebago, The Pilgrim та іншими.

UNIVERSAL WORKS ЗАРАЗ

Бренд має тонке розуміння спадщини і самого контексту, яке підкріплено сучасними потребами та естетикою. Дизайнер надихається також людьми старшого віку, які можуть носити пальто своєї дружини, кутатися в великий шарф і завершувати образ пошарпаними adidas. Кейт говорить, що його компанія просто буде продовжувати робити свою справу, намагаючись зробити світ кращим.

Головний офіс Universal Works та інтернет-магазин знаходяться в Ноттінгемі, Великобританія. Також є 3 магазини бренду в Лондоні.

У OSTRIV бренд представлено сорочками, штанами, жилетами, овершотами, куртками, піджаками, кардіганами, світшотами та аксесуарами.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові