Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Українські бренди в OSTRIV. Історія створення. Бізнес під час війни

Українські бренди сьогодні працюють у незвичному для себе режимі: підтримують економіку країни, допомагають волонтерам та борються на культурному фронті. Сьогодні як ніколи важливо підтримувати один одного та популяризувати вітчизняних виробників, з не менш якісними та стильним асортиментом.

Команда OSTRIV в цьому році прийняла рішення поповнити асортимент магазину товарами від українських брендів. Першими на наших полицях з’явилися KSENIASCHNAIDER, MOD44 та O(FourFour). Далі детальніше про історію створення та їх цінність, а також про те, як важко працювати в країні, де щоденно чути звуки повітряної тривоги.

KSENIASCHNAIDER — український бренд, який дотримується принципу свідомої моди. Основна його ідея — екологічність, свідоме споживання та утилізація відходів. Усі моделі виготовляють з вторинного матеріалу. Бренд здобув популярність завдяки джинсам «demi-denims». Сьогодні ця модель є культовою.



Коротко про головне. Бренд був створений у 2011 році подружжям Ксенією та Антоном Шнайдером. За цей час вони встигли стати відомими на весь світ. Сьогодні продукція реалізується в 40 точках ритейлу, зокрема Нью-Йорку, Гонконгу, Лондоні, Токіо та Римі. Компанія перша в світі створила електронне ательє й в 2015 році представила сервіс онлайн-конструкції суконь: клієнти самостійно могли створити унікальний продукт, вибираючи крій, колір, дизайн та інші деталі.


Бізнес під час війни. Ксенія Шнайдер робить все можливе, аби виробництво залишилося в Україні. З початку збройної агресії компанія була на паузі три тижні, потім відразу приступили до роботи. Відновлення виробництва далося складно, адже багато працівників виїхали за кордон. Дизайнерка працює та мріє про перемогу, тому частину від продажів перераховує ЗСУ та волонтерським організаціям.


Хто носить одяг KSENIASCHNAIDER. З українських відомих особистостей одягають цей бренд Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Аліна Паш та Джамала. Закордонні артисти: Дуа Ліпа, Селін Діон, Белла.


Київський бренд MOD44 заслуговує на окрему увагу. Це не зовсім про одяг — більше завдання соціального характеру. Тут про дослідження двох культур, методом злиття Сходу та Заходу. Це революція на фоні пострадянського віртуального шуму. Цікаві рішучі дизайни створені на сучасний лад. Після розпаду СРСР вже немає кордонів. Молодь прагне до західної культури, їй хочеться змін. Саме цей рух спонукав авторів MOD44 створити бренд, який буде уособлювати нове майбутнє. Цікаво, що назва бренду — поєднання двох понять. MOD — скорочено від module, а 44 — телефонний код Києва. Саме назвою автори хотіли показати любов до свого рідного міста та те, що вони — бренд, заснований у столиці України.

Як все починалося. У серпні 2019 року Антон Або, колишній арт-директор Syndicate та Оксана Рисована заснували свій лейбл M0D44. Вийшла колекція, яку самі дизайнери називають “робочим одягом Києва”. Ризикований експеримент у результаті призвів до популярності не тільки на території України, а й Японії та Німеччини.

Сьогодні бренд працює, підтримує економіку держави та донатить місцевим волонтерським організаціям.



O(ForFour) — київський бренд спортивного одягу, який використовує екологічні тканини. Унікальний дизайнерський принт, натхненний природою. Головна мета — довести, що спортивний одяг може бути зручним та стильним одночасно.

Історія створення. Віта Ноздрачова, власниця бренду, вирішила створити виробництво, оскільки не могла знайти ідеальну форму для тренувань з вейксерфінгу. Майже півроку налагоджували всі процеси і вже навесні 2019 року запустили роботу. Варто зазначити, що бренд використовує тільки перероблені матеріали. Зокрема замовляють неопрен в Тайвані й високотехнологічну тканину ECONYL (перероблений нейлон зі знайдених в океані рибальських сіток) в Італії. Цей матеріал є надзвичайно універсальним, адже швидко сохне, захищає від сонця та відштовхує хлор.

Команда бренду створила картку HELP UKRAINE. Усі кошти з продажу цих карток переводять благодійним організаціям, які безпосередньо допомагають людям та тваринам, постраждалим від війни. Окремо надсилають допомогу військовим.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові