Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

SELVAGE DENIM. Справжній денім від OSTRIV

Можливо хоч раз у вас виникало питання, що ж таке справжні джинси. Відповідь проста: справжні автентичні джинси — це моделі з якісного селвідж деніму.

Селвідж (selvedge, рідше selvedge, self-edge або selvage) — щільно сплетений край джинсової тканини, нитки якої йдуть паралельно ниткам основної тканини. Така технологія не дає тканини розпускатися. Краї ж звичайних джинсів розпускаються легко, тому що оброблені без зміцнення тканинної структури. Відмінна риса такого деніму — вплетена кольорова нитка. Найчастіше використовують нитку червоного кольору або білого, або ж поєднання цих двох кольорів.

Такий денім ще називають "сирим" або "сухим" денімом.

ІСТОРІЯ

Ідея використовувати кольорову нитку належить американській корпорації «Cone Mills», яка була світовим лідером з виробництва текстилю з вельветової, фланелевої, джинсової та інших бавовняних тканин. Таким чином компанія ідентифікувала свій фірмовий денім.

ПРОЦЕС

Дуже трудомісткий процес у порівнянні з сучасним «широко верстатним». Традиційно тканина виготовляється на верстатах старого зразка човникового типу, які можуть ткати лише дуже вузьку смугу тканини, у якій кромка не зрізається й не обробляється оверлоком. Таке виробництво займає більше часу, так як човникові верстати працюють повільно. Одними з найвідоміших виробників селвіджа вважають американців та японців.

Джинси з селвіджем можуть:

  • відшиватися з різних видів саржі-твила;

  • мати різну щільність (від 14,5 до 20 унцій);

  • мати різний окрас (від індиго до темно-синього) тощо.

ПРО ТКАНИНУ

  • Щільна, міцна.

  • Зносостійка.

  • Довговічна.

  • Набуває унікальної фактури та ексклюзивності завдяки тому, що в процесі носіння з'являються природні потертості та зміни в кольорі. Таким чином джинси набувають індивідуальності й можуть розповісти про свого власника.

  • Особливість носіння — можливість усадки після першого прання.

  • Цінується вище за звичайний денім.

Категорії selvage denim тканин за щільністю та вагою:

  • lightweight denim від 7oz-11oz;

  • middleweight denim від 12oz-15,5oz;

  • heavyweight від 16oz й вище.

Найважчий денім (21 oz) було випущено брендом IRON HEART.

Бренди селвідж деніму, які представлено в OSTRIV: C.O.F. STUDIO, MOMOTARO JEANS, FORTELA, EDWIN, IMJIT35020.

C.O.F. STUDIO

Високоякісна шведська марка з виробництва джинсового одягу, створена Пером Фредрікссон (Per Fredriksson).

MOMOTARO JEANS — авторитетна шанована в Японії та в усьому світі компанія. Бренд активно розширювався і освоював нові тканини. Він використовує зімбабвійську дихаючу бавовну, створюючи характерну фурнітуру. Кожна пара виготовляється протягом року. Особливий фінальний ритуал — готові джинси перуться в Японському морі.

Більш детально про MOMOTARO JEANS можна прочитати ТУТ .

FORTELA

Алессандро Скварці, творець бренду Fortela, затятий шанувальник італійського шиття, японського текстилю та старовинних тканин, зібраних з усього світу. Весь одяг виготовляється виключно в Італії у співпраці з японськими майстрами.

EDWIN

Японський бренд джинсової тканини, що поєднує в собі японський досвід, майстерність і європейський смак. Найважчий денім в світі (16 унцій), зі знаменитою триколірною райдужною кромкою. Перші, хто в Японії почав випускати свою власну джинсову тканину і перші, хто розробив «старе прання» для створення ефекту потертості й зношеності, зберігаючи якість та міцність.

IMJIT35020

Італійський бренд IMjiT35020 Manufactus — торгова марка ремісничої лабораторії Due Carrare, яка зберегла досвід виготовлення джинсів на замовлення. Поєднує в собі рідкісні вироби японського і венеціанського виробництва.

ЯК ДОГЛЯДАТИ

Повернемося до особливостей прання. Ми вже згадували вище, що такі джинси дають усадку після першого прання. Тому поціновувачі денім культури не перуть їх раніше, ніж через 6-8 місяців після активного використання. Для тих, хто все ж звик прати речі частіше, існують sanforized raw denim — виробничий процес усадки сухого деніму під час якого тканина не дає усадку. Ця інформація вказується на бірці товару.

Слід використовувати виключно ручне прання, воно здатне зберегти зовнішній вигляд виробу.

Не прасувати. Якщо ви не любите пом'яті речі, то радимо під час прання додати у воду трохи крохмалю.

Сушити необхідно в природному положенні на спеціальній вішалці.

Селвідж максимально відповідає уявленню про класичний традиційний денім. Це ті джинси, які стануть улюбленим предметом у вашому гардеробі й буду слугувати й тішити вас  дуже довго.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові