Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

SCHOTT. ТВОРЦІ ПЕРШОЇ В СВІТІ КОСУХИ

Бренд Schott — справжня концентрована Америка. Це столітня історія, написана 4 поколіннями сім'ї Шотт за допомогою новаторських моделей та сміливості, яка дозволила їм досягти успіху.

Schott створили справжню легенду — першу в світі косуху, яка отримала назву «Perfecto Motorcycle Jacket».

Мотоциклетна культура справила великий вплив на американську моду, а мотокуртка стала яскравим прикладом тому.

Вважається, що натхненням для її створення слугувала куртка з каталогу мотоциклів і мотоаксесуарів. Ірвін Шотт, один із засновників компанії, отримав такий каталог від свого приятеля Бека, чия родина була однією з найбільших посередників компанії Harley Davidson. Бек опублікували відомий каталог, а Шотт на початку 1920-х почали виробництво курток для цього каталогу і перші стали вшивати в речі застібки-блискавки.

Своєю появою в 1928-му році косуха відкинула всі незручні варіанти одягу обійшовши куртки з блискавкою стандартного фасону і стала ідеальним супутником байкера. Вона захищала від поривів сильного вітру, мала зручну посадку, а також кишені на блискавці з яких нічого не вилітало на великій швидкості.

5,5 доларів. Саме стільки спочатку коштувала косуха, яка з'явилася на світ завдяки Ірвіну Шотту. Придбати її можна було в дилерському магазині «Beck» фірми Harley Davidson на Лонг-Айленді.

Легендарні моделі Perfecto 613 та Perfecto 618, з'явилися пізніше, вже наприкінці сорокових. Свою назву Perfecto отримала на честь улюбленого сорту сигар Ірвіна.

Perfecto 618 зобов'язана своєю популярністю фільмам «Дикун» (1953), де головний герой Марлона Брандо носив цю модель, а також фільму «Бунтар без причини» (1955), де герой Джеймса Діна з'являвся в Perfecto.

В кінці 50-х в Америці підліткам було заборонено носити такі куртки до школи. Але ця заборона лише посилила їх популярність, зробивши їх символом непокори та практично витіснивши за популярністю інші моделі Schott.

Наразі косуха вже стала класикою і є абсолютно позачасовою моделлю, яка знайде місце в гардеробі кожного.

Фасон:

  • матеріал: товста бичача шкіра (в перших моделях використовувалася кінська);

  • коса блискавка;

  • наявність фальш погон;

  • три кишені;

  • регульований пояс.

Значні складки («бульбашки») на спині та грудях, а також правильна довжина рукавів дають велику свободу руху і створюють додатковий прошарок повітря, захищаючи мотоцикліста від зустрічного вітру.

ІСТОРІЯ

1892. Народився Ірвін Шотт, один із засновників компанії.

1913. Брати Ірвін та Джек Шотт, діти російського іммігранта, відкрили своє перше виробництво. В орендованому підвалі прибуткового будинку на Манхеттені вони відшивали плащі вручну облямовані стриженої овчиною. Готову продукцію брати продавали за допомогою комівояжерів. Компанію назвали «Schott Bros».

Пізніше асортимент розширився куртками і плащами зі шкіри з підкладкою з натуральної вовни, а компанія отримала назву «Perfecto».

1925. Вперше в дизайні куртки використано застібку «блискавка».

1928. З'являється модель куртки із застібкою «блискавкою» навскоси, в подальшому відома як «косуха».

На початку 1940-х компанія уклала кілька великих контрактів із міністерством оборони США.

1950-ті роки увійшли в історію як пік популярності «Perfecto Motorcycle Jacket».

1991. Помер Ірвін Шотт, не доживши кілька місяців до свого столітнього ювілею. До того моменту компанією зі значною фабрикою в Нью-Джерсі керували його син і внуки, а продукція Schott мала мережу дистриб'юторів по всьому світу.

1995. Середина дев'яностих стала тріумфом армійських і вуличних моделей. Крім лінійки курток "Perfecto" бестселером став класичний бушлат.

1997. Випущено першу жіночу лінію бренду, яку було названо Rose, на честь дружини Ірвіна Шотта. В цьому ж році компанія перенесла частину виробництва за межі США. Однак, близько 50% продукції компанії, в тому числі найдорожчі серцю класичні шкіряні моделі, до сьогодні виробляються на фабриці в Нью-Джерсі.

2010. Друга хвиля популярності речей бренду.

Спадщина Schott:

  • перша байкерська куртка Perfecto;

  • участь у розробці курток-бомбардувальників для ВПС США;

  • розробка пальто у співпраці з ВМС США;

  • створення курток для американської поліції;

  • створення перших парок із гусячого пера.

Асортимент Schott зараз:

  • Чоловічий одяг: бомбери, військові куртки, мотоциклетні куртки, парки, пікофи, ранчери, а також сорочки, штани та футболки.

  • Жіночий одяг: мото куртки, бомбери, бушлати, футболки. Також є можливість створити свою власну модель куртки скориставшись конструктором на сайті.

Бренд Schott не перестає вдосконалювати свої культові моделі й вважається впливовим і одним з ключових гравців у світі моди і мистецтва. Сьогодні, як і сто років тому, сімейний бізнес дотримується основних цінностей засновника Ірвіна, виробляючи продукцію на заводі в Нью-Джерсі.

Важливо відзначити, що компанія Schott перейшла до більш відповідальної моделі виробництва і приєдналася до революції у галузі вторинної переробки, запропонувавши 14 продуктів із переробленого матеріалу. Це светри і аксесуари створені повністю з переробленої вовни, бавовни, акрилу та поліестеру. Також бренд відмовився від використання фарб, які забруднюють навколишнє середовище.

Новий екологічний асортимент став першим кроком щодо турботи про навколишнє середовище і дозволив зменшити виснаження природних ресурсів.

Schott міцно увійшла в лінійку легендарних американських heritage-брендів, які в Європі зараз ще більш популярні, ніж в рідній Америці.

Весь ключовий асортимент виробляється в США, Юніон, штат Нью-Джерсі та відшивається вручну.

Легендарні косухи і дублянки бренду тепер також і в OSTRIV.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові