Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

ПЛЮСИ ТА МІНУСИ РЮКЗАКОВ FJALLRAVEN KANKEN

ІСТОРІЯ ПОЯВИ FJALLRAVEN KANKEN

Наплічник Fjallraven Kanken — легендарне та популярне нині дітище шведської компанії Fjallraven. Але почнемо з початку.

Дата народження компанії — 1960-й рік. Fjallraven стартувала з виробництва практичного універсального одягу та доступного спорядження для туристів. Звичайно, що компанія є фанатом природи. І з великою повагою ставиться до людей та тварин.

Назва бренду перекладається як "арктична лисиця". Тварина є видом, що зникає. Щоб зберегти чисельність арктичних лисиць, бренд регулярно вкладається у це фінансово. Заснувавши компанію та запустивши виробництво, Акі Нордін виконав свою давню мрію.

А наразі історія рюкзака kanken. Нордін довго виношував ідею створення такої моделі. На його думку, наплічник мав стати абсолютно досконалим. До такого рішення бізнесмена спонукала критична ситуація, що виникла тоді в Швеції. У 1970-х роках вона стосувалася проблеми дитячого сколіозу. Тоді тема постійно була на слуху. А також активно обговорювалась у пресі. Відсутність правильних наплічників обтяжувала школярів. Вони змушені були використовувати сумки з лямками через плече. Або користуватися портфелями із ручкою. Але такий асортимент негативно впливав на здоров'я дітей.

Прототипом для Kanken слугувала дуже зручна модель. Йдеться про рюкзак, де був алюмінієвий каркас. Це робило річ міцніше та легше.

Винайдений Kanken практично одразу став хітом. І першу партію, яка з'явилася влітку 1978-го, було одразу розпродано. Продаж стрімко зросла і ось уже більше 40 років не здає своїх позицій.

Місія компанії Fjällräven — популяризувати час на відкритому повітрі. Вся продукція бренда гарантує безпеку.

ОСОБЛИВОСТІ ОРИГІНАЛЬНИХ РЮКЗАКІВ FJALLRAVEN KANKEN

Поступово розподіляє навантаження на хребет

Диво-наплічник попереджає розвиток сколіоза та вирівнює поставу. Це дуже важливо з огляду на кількість часу, який школярі проводять сидячи. Тому рюкзак високо оцінено медиками та батьками. Канкен став воістину популярним рюкзаком для школярів та предметом їхньої гордості.

Універсальні лямки-трансформери

Компанія подбала про те, щоб рюкзак був універсальним. Цьому сприяють лямки-трансформери. Вони легко регулюються і за необхідності перетворюють наплічник на сумку.

Функціональні ручки

За потреби ручки рюкзака застібаються на кнопки. Таким чином, наплічник зручніше транспортувати. Також конструкцію можна використовувати як фіксатор для згорнутого одягу.

Наявність спинки-сидушки

Рюкзак має власний секрет. У його спинці заховано щільну вкладку. Зроблено її зі спіненого поліетилену, а за складом вона схожа з туристичним карематом. Завдяки вкладці рюкзак легко тримає форму, а школяр поставу. Також вкладка має іншу функцію. Її можна витягнути і використати для сидіння. Вона легка, не промокає, немарка і легко очищається від бруду. Також вкладка має теплоізоляційні властивості.

Світловідбивний логотип

Компанія дбає про безпеку дітей. Вона робить все можливе, щоб зберегти їхнє життя та здоров'я. Таким запобіжним фактором є емблема бренда. Розташована на зовнішній центральній частині рюкзака, вона дуже ефективна. Матеріал має світловідбивний ефект. Таким чином рюкзак помітно у темряві.

Шарм старовини

Наплічники виготовлено з матеріалу, який згодом надає моделі особливого шарму. Те, що матеріал затирається на згинах, цінується шанувальниками бренда.

ПЕРЕВАГИ РЮКЗАКІВ FJALLRAVEN KANKEN


Ідеально для школи

Kanken є найвідомішою моделлю рюкзака шведської компанії Fjallraven. Це класичний, функціональний та практичний рюкзак. Така модель не напружує спину. Було розроблено спеціально для школярів.

Зручно для подорожей

Kanken комфортний у подорожах: він компактний та зручний.

Ергономічна конструкція

Розробка моделі велася особливо ретельно. Тож результат вийшов просто неймовірний. Завдяки вивіреній формі створено мега зручний наплічник. Модель має регульовані ремені. А його прямокутна плеската конструкція дозволяє вільно користуватися транспортом. Це може бути міський громадський транспорт чи міжміський. Дітям зручно розміщувати рюкзак у салоні, коли вони дістаються до школи. Також модний рюкзак канкен легко розміщується під сидінням в автобусах міжміського сполучення. У таких випадках його зручно розміщувати і на полицях зверху. А ще модель підходить для ручної кладі під час авіаперельотів.

Лаконічний дизайн

Бренд використовує мінімальну кількість деталей. Це робить модель рюкзака лаконічною.

Міцні та довговічні матеріали

У більшості рюкзаків Kanken використовуються міцні тканини. Вони водовідштовхувальні та повітропроникні.

Вінілон-F — її волокна під час зволоження розширюються, ущільнюючи плетіння текстилю.

Пильна увага до деталей

Компанія використовує надійні застібки-блискавки. Вони зручні у використанні та не пропускають вологу.

Компактні розміри

Спочатку рюкзак було спроектовано таким чином, щоб вміщувати зошит розміром А4. Саме зошити такого формату використовуються шведськими школярами. Рюкзак fjallraven kanken всередині спроектовано з урахуванням усіх потреб. Він має відділення для зошитів або паперу. Для зручності передбачено наявність зовнішньої кишені. Її можна використовувати у якості пеналу для канцелярського приладдя. Або ж носити різні дрібниці. Це можуть бути ключі, смартфон, зарядка для смартфона, навушники тощо. З боків у рюкзаку є додаткові відділення. Наприклад, їх можна використовувати для парасольки. Підходить також для пляшки води, сока або термоса.

Популярні зараз моделі мають такі обсяги. Висота, ширина та глибина в сантиметрах.

  • Рюкзак 2,5 літри: 20х15х8.

  • На 7 літрів: 29х20х13.

  • 8 літрів: 30х25х13

  • 3 літри: 35х25х16.

  • Об'ємом 14 літрів: 36х30х15.

  • 16 літрів: 36х28х14.

  • 18 літрів: 40х28х16.

  • Об'єм 20 літрів: 42х30х18.

Легкий за вагою

Вага рюкзака варіюється від 190 до 500 грамів залежно від моделі.

НЕДОЛІКИ РЮКЗАКІВ FJALLRAVEN KANKEN

Не підійде для подорожей, якщо ви хочете захопити весь свій гардероб. У цьому випадку краще буде скористатися звичайною валізою.

Рюкзаки Kanken не можна прати. Не підходить ні ручне, ні машинне прання.

Якщо рюкзак вигорить на сонці або полиняє, це не можна виправити. Аналогів барвників немає. Компанія розробляє свої унікальні барвники. Вони не містять елементів тваринного походження.

Огляд популярних рюкзаків Fjallraven Kanken

Хітові моделі мають вкладку для сидіння, передню кишеню. Є регульовані лямки і логотип, що відбиває світло. Вони міцні, швидко сохнуть та відштовхують вологу.

Kanken Mini

Модель є міні форматом звичайного рюкзака канкен. Його обсяг складає 7 літрів. Розміри у сантиметрах: висота 29, ширина 20, глибина 13. Вага рюкзака: 220 грам. Тканина: 65% поліестер, 35% бавовна.

Класичні Kanken об'ємом 16 літрів

Рюкзаки на 16 літрів мають розміри: 28х37х12 та 27х28х13 сантиметрів.

Просочення тканини таких рюкзаків не містить фторвуглецю. Моделі мають багато наступних модифікацій. Частина відшивається із зносостійкої тканини Vinylon. Вона міцна, легка, здатна протистояти бруду та вогкості. Частина відшиваються з тканини HeavyDuty Eco S. Це суміш переробленого поліестеру та органічної бавовни.

Fjallraven tree-kanken

Нова модель Kanken складається з ліоцелу. Це плетена тканина із сертифікованої шведської соснової деревини. Створюється екологічним способом та має ваксове просочення. Об'єм моделі 16 літрів, вага 410 грам. Параметри у сантиметрах: висота 36, ширина 28, глибина 14. Рюкзак декоровано тасьмою з поліпропілену.

дивитися усі товари

ДОГЛЯД ЗА РЮКЗАКАМИ KANKEN

Для рюкзака Fjallraven Kanken потрібен делікатний догляд.

Забруднення змивати мильною водою крапково.

Не прати у пральній машині.

Чи не сушити біля активного джерела тепла.

Не зловживати прямими променями сонця.

Як відрізнити підробку і де придбати оригінальний Kanken?

Оригінальний рюкзак має відповідати всім параметрам, зазначеним вище в розділах “Особливості” та “Переваги”. Придбати оригінальну продукцію бренда можна лише у підтверджених реселерів. Список авторизованих продавців можна переглянути на офіційному сайті Fjallraven. Це позбавить сумнівів у справжності виробу.

ПОПУЛЯРНІ ПИТАННЯ

Чи варто купувати рюкзак Kanken? Цей рюкзак запобігає сколіозу і коригує поставу. Це важливі фактори, що виділяють модель серед інших. Тому ми радимо придбати Канкен.

Чи можна прасувати рюкзак Fjallraven Kanken?

У рекомендаціях щодо догляду за рюкзаком прасування заборонено.

Як відрегулювати лямки рюкзака Kanken?

Регулювати плечові ремені дуже легко. Вони фіксуються на клавішах, що дуже комфортно. Слід відміряти необхідну довжину та зафіксувати її.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові