Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Peck&Snyder. Невтомні винахідники

  • Хто запустив бейсбольні картки у масове виробництво?

  • Хто відкрив перший магазин спортивних товарів у США?

  • Завдяки кому з'явилися двоколісні роликові ковзани?

  • Хто винайшов перші тенісні туфлі з парусини з гумовою підошвою?

Про це та багато іншого розповідаємо сьогодні в нашому матеріалі про бренд Peck & Snyder.

Компанію було засновано в 1866-му році в Нью-Йорку під назвою Peck & Snyder Sporting Goods.

Засновники Peck & Snyder Sporting Goods: Ендрю Пек (Andrew Peck) та його партнер Ірвінг Снайдер (Irving Snyder).

ПРО ПЕРШИЙ МАГАЗИН СПОРТТОВАРІВ

Ендрю та Ірвінг були неймовірно діяльними і перше, про що ми згадали — це те, що саме завдяки їм з'явився такий звичний нам зараз і новаторський у ті часи магазин спортивних товарів. Сталося це у Нью-Йорку у 1866-му році.

Для розуміння асортименту спортивних товарів на допомогу приходить каталог 1886-го року. Тут були різні різниці: спорттовари (кулі та кеглі для боулінгу, роликові ковзани, ковзани для льоду та багато іншого), тренажери для домашнього використання, спортивний одяг, велосипеди, ліхтарики і навіть вбрання для костюмованих балів.

ПРО БЕЙСБОЛЬНІ КАРТКИ

Громадянська війна внесла свої корективи у будні американців. Суспільству на той час потрібна була розрядка і такою віддушиною став бейсбол.

Компанія Peck&Snyder Sporting Goods зайнялася продажем всього, що пов'язано з бейсболом. У 1869-му році вона ж запустила у продаж бейсбольні картки, які служили рекламною продукцією. На них було зображено непереборну новаторську професійну команду Гаррі Райта “Cincinnati Red Stockings”. Гравці позують у бейсбольній формі, тримаючи у руках біти. Відомо також, що картки було надруковано яскраво-червоним шрифтом.

Нагадаємо, що бейсбольна картка — це колекційна карта, яка в більшості випадків містить зображення одного або кількох бейсболістів або інших героїв бейсбольної діяльності.

Оцінивши ефективність бізнесу Peck & Snyder Sporting Goods, деякі компанії вирішили скопіювати їхню стратегію і почали розповсюджувати бейсбольні картки, на яких друкували свою рекламу.

ПРО БЕЙСБОЛЬНІ КЕПКИ

Peck&Snyder стала першою компанією, яка випустила комфортні бейсбольні кепки із вовни мериноса. До цього світ бейсболу знав лише солом'яні, які у 1849-му носила команда New York Knickerbockers. Вироби від Peck & Snyder були набагато крутішими і сміливо зайняли нішу цього ринку. Їхні кепки були з плоскою тулією і мали короткий козирок.

На фото можна роздивитися екземпляр бейсболки тих часів, що продаються в інтернеті.

ПРО РОЛИКОВІ КОВЗАНИ

Компанія зробила свій внесок у розвиток та еволюцію роликових ковзанів, коли у 1900-му році запатентувала роликові ковзани з двома колесами (inline skates). Саме так зазначено на офіційному сайті компанії, хоча у каталозі, який ми наводили вище, запропоновано роликові ковзани на 4 колеса.

СУЧАСНИЙ АСОРТИМЕНТ бренду складається з: бейсболок, тренерських та бейсбольних курток, толстовок, футболок, спортивних штанів.

Речі з бавовни та важкого флісу, які декоровано архівними принтами від Peck & Snyder, чекають на вас у OSTRIV.

Компанія також говорить про себе як про винахідника перших тенісних туфель з парусини з гумовою підошвою. Так це чи ні — сказати складно. У будь-якому разі бренд дуже пишається тим, що зробив внесок у розвиток національного бейсболу і став форматором спортивної культури.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові