Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Марина Борщевська. Розквітаючи



З любов'ю саджаю квіти на полотнах, стінах, меблях, предметах побуту, в повітрі, в благодатних душах і серцях (С)

Клієнти OSTRIV — чудові й цікаві люди, якими ми дуже пишаємося. Одна з таких — Марина Борщевська — художник й відомий стиліст-візажист. Вперше ми дізналися про неї завдяки телепроекту "Шанс". Марина і зараз бере участь у телепроектах, створенні кліпів, фотосесіях, але, головне, чим вона зараз живе — це живопис.

Марина — чиста творчість. Ось уже 4 роки вона активно займається живописом, який став для неї своєрідною сублімацією відчуття захоплення і повноти життя, а також всієї краси, яка оточує. Художниця каже, що це призма, через яку вона пропускає свою творчість, адже живопис — це продовження її самої.

Дивлячись на цю красиву і витончену жінку розумієш, що смак, відчуття стилю і почуття прекрасного — невід'ємно пов'язані.

Як Ви можете охарактеризувати свій образ (мова про стиль)?

Напевно мій образ — це коли мені комфортно, гармонійно з тим, що у мене всередині, трохи вільно і спортивно, але неодмінно жіночно)

У Вас є стиліст? На скільки Ви довіряєте чужому смаку?

З огляду на те, що я конструктор-технолог одягу за освітою (Санкт-Петербурзький державний університет промислових технологій і дизайну, потім переведення в Київський національний університет технологій та дизайну, раніше Інститут легкої промисловості), і багато років поєднувала роботу стиліста, візажиста і перукаря, то я сам собі (і не тільки) стиліст ...) А довіряю лише тим, кого ціную і поважаю насамперед як професіонала і людину зі смаком.

Марина каже, що з дитинства захоплювалася живописом і це повністю поглинало її, художня школа була важливіше, ніж загальноосвітня, після занять не хотілося йти додому. А пізніше вона навіть складала іспити в спецшколу при Академії Мистецтв у Пітері. Зараз, через майже 30 років Марина повернулася до себе, своєї суті й своєму призначенню. Ми побували в майстерні й поговорили з художницею про її творчість.

Розкажіть про картини, які Ви створюєте. Це потік натхнення або щоденна праця?

Звичайно ж, творчий процес — це завжди бути в потоці й неодмінно з натхненням, хоча це одночасно і важка праця, яка займає багато часу, сил і енергії ... Але для мене це найулюбленіша робота (не хочеться називати це роботою) і найприємніша втома після ...

У процесі написання картини я перебуваю в якомусь медитативному стані, коли ні час, ні місце, ні будь-які «земні» питання мене не цікавлять взагалі. Я немов розчиняюсь у просторі й існую одночасно всюди і ніде. Є тільки божественна Музика кольору, гармонії, любові ... Оскільки я хочу розвиватися і вдосконалюватися в творчості, то звичайно ж для цього потрібен гармонійний синтез потокового стану та щоденної ремісничої праці.

Які техніки використовуєте, що найбільше подобається?

Що стосується технік, то застосовую різні, які подобаються. Пишу і маслом, і акрилом, і аквареллю. Іноді використовую техніку левкас. Дуже подобається так званий дріппінг, коли фарби можна лити, бризкати, практично не використовуючи пензлі. Така експресія близька мені за темпераментом). Але, якщо говорити про улюблену, то це швидше за все акварель, якою я пишу зараз на полотні й невимовно насолоджуюся її прозорістю, ніжністю, непередбачуваністю ...

Що для Вас як художника важливо: відточувати техніки, пробувати нові, можливо шукати нові джерела натхнення або досягти комерційного успіху?

Безумовно, мені б дуже хотілося, щоб моя творчість приносила мені дохід і тоді я б мала змогу віддатися їй повністю, не відволікаючись на заробляння грошей у звичній мені б'юті сфері. Але ніколи я не ставила це за першочергову мету. Річ у тім, що для мене живопис — це як повітря зараз. Не писати, не творити я вже просто не можу!) І я буду продовжувати це робити, намагаючись вдосконалюватися, незважаючи на фінансову складову.

У яких проектах Ви вже брали участь?

Якщо Ви маєте на увазі як художник, то у мене було дві персональні виставки ("Faces", 2015 рік і «Едемський сад» 2019 рік) та кілька колективних (2017 рік  — "Сакральне" і 2018 рік  — "Primavera" та виставка левкасу в галереї "Educatorium").

Також я брала участь в двох благодійних аукціонах і нещодавно відвідала пленер у Польщі з відомими і талановитими українськими художниками. Це було для мене дуже важливою подією)

Хто з художників Вам близький? Від споглядання кого отримуєте задоволення?

Мені дуже подобається творчість постімпресіоністів. Але тільки дивлячись на картини Ван Гога я поринаю в абсолютно дивовижний стан. Мені здається, я відчуваю пульсацію кожного мазка на його картинах. Вони просто заворожують мене!

Чи є головний меседж, який Ви хочете донести своїми роботами?

Знаєте, мій головний меседж — це та енергія чистої й світлої любові, яка мене переповнює під час творчого процесу і, яку щиро і з захватом фіксую на своїх полотнах. І мені б дуже хотілося, щоб дивлячись на мої картини, люди «зчитували», вбирали і наповнювалися світлим теплом радості моей Души)

Марина каже, що живопис вабить нескінченною можливістю розвиватися у свободі самовираження. Це найголовніше для творчої людини. Важливо піти за голосом серця, не боятися його почути, прийняти і зробити крок назустріч. Головне — займатися своєю справою і бути вірним собі. Для неї цінною є  радість, що переповнює під час творення й щирий відгук людей на її роботи, це робить її неймовірно щасливою.

З роботами Марини Борщівської вже зовсім скоро можно буде познайомиться в просторі нашого концепт-стору на її персональній виставці. Чекаємо нас вас!

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові