Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Hestra. Рукавички на будь-який смак

Розповідаємо, чому рукавички Hestra це:

  • данина традиціям;

  • ручна робота;

  • давня любов до лижного спорту;

  • висока якість;

  • наступність поколінь.

МАТЕРІАЛИ

Для своїх рукавичок компанія використовує таку шкіру як:

  • оленя;

  • лосина;

  • козяча;

  • волов'я;

  • овеча;

  • синтетичні та термостійкі матеріали (наприклад, Gore-Tex).

Технологічні спортивні рукавички Hestra менш схильні до деформації й шиються з більш щільного матеріалу. Тому їхня форма відповідає природному положенню руки, а пальці завжди злегка вигнуті, що ускладнює виробництво. Класичні ж рукавички, засновано на плоскому положенні руки з майже однаковою верхньою та нижньою сторонами. Для них використовується м'яка, тонка шкіра, яка потім набуває форми пальців.

В асортименті Hestra понад 400 моделей рукавичок.

Спортивні моделі бренду розрізняють для:

  • гірськолижного спорту;

  • велоспорту;

  • бігу;

  • гольфу;

  • бігових лиж;

  • мотоспорту;

  • пішого туризму;

  • верхової їзди;

  • альпінізму.

ІСТОРІЯ

1936-й рік вважається початком історії компанії. Мартін Магнусон на своїй фермі відкрив сімейне підприємство з виробництва рукавичок. Оцінити необхідність захисту рук його мотивували актуальні на той час: сільськогосподарська діяльність, лісогосподарські роботи, армійська служба у польових умовах (Перша світова війна).

На фото перша фабрика Магнусонів з виробництва гірськолижних рукавичок.

Назва Hestra походить від назви села на півдні Швеції, де була ферма підприємця. Лісиста місцевість не сприяла землеробству, тому було поширене осушення боліт, торфовищ і вирубка лісу на експорт для локального споживання.

Перші партії рукавичок від Мартіна мали успіх, тому що чітко потрапили до цільової. Нею стали місцеві лісоруби.

1937-й. У районі Хестра біля підніжжя гори Ісаберг (Isaberg) відкрився гірськолижний курорт з однойменною назвою, який відразу сподобався туристам. Ця аудиторія стала ще однією з цільових для Магнуссона.

1941-й. Hestra випустила шкіряні гірськолижні рукавички. Для їх створення було застосовано весь досвід, який було здобуто, тому вони вийшли дуже якісними — міцні й не пропускали воду.

1963-й. Мартін Магнуссон помер, а його справа перейшла до рук синів — Ларса-Олофа та Гете, які завжди були залучені до сімейного бізнесу. У цей час бренд уже був на слуху і популярним.

1974-й. На Кубку світу переможцем став гірськолижник Інгемар Стенмарк, який виступав у рукавичках Hestra.

Протягом наступних 25 років він не зраджував бренду. Взявши з нього приклад, шведські спортсмени звернули увагу на продукцію компанії.

1981-й. У рукавичках Hestra виступають норвезькі спортсмени.

2012-й рік. Після трирічного навчання рукавичному ремеслу, Антон і Ніклас Магнуссони були офіційно визнані сертифікованими майстрами, ставши наймолодшими у світі фахівцями в цій галузі за останні 50 років.

2019 рік. За рік компанія виробила понад 2 мільйони пар рукавичок.

Зараз компанією керують Сванте та Клаус — онуки Мартіна Магнуссона. Вони самі займаються відбором шкіри та текстилю та повністю контролюють процес виробництва. А вже їхні сини (Антон, Ніклас, Джейкоб, Джонас), які займаються маркетингом та виробництвом, є четвертим поколінням компанії.

ВИРОБНИЦТВО

Перш ніж готова шкіра потрапляє до Hestra, над нею працюють досвідчені дубильники, перетворюючи її з необробленої на м'яку та еластичну крупнозернисту шкіру.

Компанія використовує шкіру пофарбовану в барабані, тому що таким чином вона зберігає свій природний вигляд та властивості. Досвідчені закрійники рукавичок Hestra можуть відразу визначити, скільки рукавичок можна зробити з одного шматка шкіри. Під час виготовлення шкіри зволожуються та посипаються спеціальним порошком, щоб із ними було легше працювати. Після цього рукавичник досліджує шкіру і визначає які відрізки використовувати для кожної з частин виробу.

Бренд максимально ефективно використовує шкіру, мінімізуючи її відходи та враховуючи індивідуальні властивості. Вся шкіра рукавичок Hestra має природну розтяжку та ідеальну посадку.

Посадка рукавичок Hestra дійсно ідеальна. А все завдяки талановитим майстрам закрійникам. Цьому ремеслу можна навчитися тільки шляхом кропіткої роботи під пильним керівництвом досвідченого профі. Розробки самого продукту досі ведуться в дизайн-студії компанії, там, де майже сто років тому.

Компанія використовує концепцію сталого розвитку на всіх етапах виробничо-збутового етапу. Екологічність є частиною повсякденної роботи Hestra.

Hestra має кілька фабрик: у Китаї (Eurogant, фабрика в Гуанчжоу, Пінху), В'єтнамі, Угорщині.

Фабрика Eurogant у Китаї. Перша фабрика Hestra у Китаї відкрилася у 1993-му році. Є одним із чотирьох глобальних заводів Hestra, які виробляють від 300 000 до 400 000 пар технологічних спортивних рукавичок щорічно.

Фабрика в Гуанчжоу (Китай) є найменшим виробничим підрозділом компанії.

Фабрика в Пінху (Китай) в 2011-му році створила спільне підприємство зі своїм найважливішим постачальником — Шанхайською фабрикою шкіряних виробів № 4, яку пізніше було перейменовано в Pinghu.

Фабрика у Ракамазі (Угорщина). До другої половини 20-го століття виробництво шкіряних рукавичок практично припинилося у переважній частині Європи. Однак в Угорщині це ремесло збереглося. Компанія працює з угорськими виробниками рукавичок з 1950-х років, а десять років тому вирішила мати тут свою власну фабрику.

Фабрика у В'єтнамі. Hestra Matsuoka Vietnam було відкрито у березні 2018-го року. Це ультрасучасна фабрика, розташована в місті Хайфон.

Компанія також має дочірні компанії в США, Норвегії та Німеччині, плюс агентів, дистриб'юторів та роздрібних торговців у більш ніж тридцяти країнах.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ: РЕКОМЕНДАЦІЇ З ДОГЛЯДУ

Експлуатація повсякденних рукавичок зі шкіри

Повсякденні та модельні шкіряні рукавички слід правильно одягати та знімати. Інакше шкіра та шви можуть деформуватися та згодом порватися. Надягаючи рукавички, обережно потягніть їх до зап'ястя. По черзі натягуйте манжету з боку долоні, а також задню частину рукавички. Завершіть процес розгладжуванням руки кінчиками пальців другої руки. Знімаючи рукавички, обережно потягніть за кожний палець, а потім потягніть за всі пальці. Знявши рукавички, переконайтеся, що вони плоскі, й обережно розгладьте їх.

Догляд за спортивними рукавичками

  • Регулярно змащуйте шкіру рукавичок спеціальним бальзамом, щоб вона краще чинила опір волозі й менше зношувалась. Бальзам може зробити шкіру темнішою, тому рекомендуємо спочатку протестувати його на внутрішній стороні виробу. Перед його нанесенням змочіть шкіру рукавички за допомогою невеликого шматочка тканини та поліруючи виріб утріть бальзам, доки шкіра не просочиться. Висушіть рукавички за кімнатної температури уникаючи джерел тепла.

дивитися усі товари
  • Рукавички з козиної та волов'ячої шкіри необхідно промити. Для них не рекомендується жодних інших засобів, окрім фірмового бальзаму Hestra для шкіри.

  • Якщо підкладка рукавички зносилася, рекомендується замінити її на нову.

  • Для зберігання рукавичок або для того, щоб їх висушити, рекомендовано використовувати карабін. Таким чином вони збережуть свою форму.

дивитися усі товари
  • Волога фарбована шкіра може забруднити одяг, тому не рекомендується класти мокру рукавичку на інший одяг.

  • Будьте обережні, займаючись лижним спортом. Користуючись лижами, лижними черевиками та іншими гострими предметами, рукавички можна легко пошкодити.

дивитися усі товари

Рекомендації щодо прання та сушіння

  • Не рекомендується часто прати шкіряні рукавички. Вода може висушити шкіру та скоротити термін її експлуатації. Якщо необхідне прання, дотримуйтесь інструкцій з догляду, які вказано на етикетці.

  • Вовняні вкладки рукавичок необхідно прати вручну. Інші вкладки можна прати в пральній машині. Перед пранням вкладки рукавичок їх необхідно витягнути.

  • Якщо у ваших рукавичок немає вкладишів, то не слід вивертати їх навиворіт.

  • Щоб видалити пляму, що утворилася, необхідно скористатися вологою тканиною і жирним милом.

  • Сушити рукавички, як і зберігати, найкраще у вертикальному положенні.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові