Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

CAMEL COAT — НАЙКРАЩЕ КАПІТАЛОВКЛАДЕННЯ НА ВСІ ЧАСИ

Наш сьогоднішній герой — camel coat — справжня легенда і маст хев будь-якого гардероба, дослівно «верблюже пальто». Спочатку пальто з верблюжої вовни, що має відповідно пісочний відтінок, згодом дало позначення класичному бежевому пальто. В ідеалі — це пальто теплого, благородного натурального кольору з чітким крієм та багатогранне в своєму виконанні.

У самого терміна «пальто» існує кілька варіантів. Прототипом вважається «palletoque» — верхній одяг (плащ із капюшоном), що з'явився у 17-му столітті в Іспанії. Французький же варіант «paletot» — куртка, виник у лексиконі в 1860-і роки. Перші пальто були непомітними і протягом всієї історії свого розвитку ретельно декорувалися. Був період, коли пальто не прижилося і зовсім було витіснено пелериною.

За часів франко-алжирської війни (1860-і й 1870-і), пальто зазнало змін, стало практичнішим, суворішим, все частіше воно мало прітачені пелерини, а через дефіцит вовни їх робили навіть із ковдр. Епоха вплинула на те, що колір верблюжої вовни вперше з'явився в Парижі. Популярність зростала, і з розвитком залізниць люди стали більше подорожувати, а теплі camel coat, які складно було забруднити, стали вірними супутниками. У 1890-і роки дами зробили остаточний вибір на користь пальто.

У 1926-му році верблюжа вовна стала особливо популярною в США серед студентів коледжу в Прінстоні та Єльському університеті. Згодом вона повністю завоювала Штати. До кінця 20-х, майже будь-який студент Ліги Плюща мав у гардеробі пальто кольору «Кемел». У листопаді 1929-го на футбольному матчі в Єль-Прінстоні пальто верблюжої вовни, яке носили глядачі чоловіки, перевищило за кількістю традиційні єнотові пальто.

Народившись у Франції, символом елегантності пальто стало завдяки італійцю —  потомственному кравцеві Акілле Марамотті. У 1951-му році, коли в Італії після війни стався справжній бум моди, він заснував компанію Max Mara. У тому ж році була створена його перша колекція, яка через брак коштів складалася з трьох моделей —  пари camel coat та костюма кольору яскраво-червоною герані. Двобортне пальто, яке отримало кодовий номер «101801», стало справжнім шедевром. Пізніше, протягом кількох десятиліть запрошені художники під маркою Max Mara експериментували з верблюжою вовною, але безперечний успіх випав на долю головного дизайнера компанії Анни Марії Беретти. Вона створила першу на той час пре-а-порте колекцію, яка складалася всього з двох речей: пальто і костюма. Після цього неперевершений успіх oversize-пальто двобортного крою «101801», за основу якого було взято форму британських офіцерів, зробило його найбільш ходовою моделлю, а колір «Кемел» — трендом на всі часи. Прямий силует, рукави кімоно, ідеальні пропорції та особливий стібок, справили у 1981-му році неймовірний ефект.

Традиційний фасон camel coat — ледь запланована лінія талії, рівна смуга плечей, поділ, що спускається до колін і розташовані на рівні стегон накладні кишені.

Нижче ви можете розглянути захоплюючий процес створення легенди.

Фасони бежевого пальто: дафлкот, бушлат, кейп, чоловічий двобортний варіант, oversize, «кажан», тренч, футляр. Найпопулярніший нині oversize підходить для будь-якої фігури, але не варто поєднувати модель з іншими об'ємними речами. Двобортне пальто ідеально поєднується з костюмами, де є прямі брюки або суворі спідниці.

Довжина: класичний поділ до лінії коліна, «чайна довжина», максі, міні, подовжений жакет. Механізм застібання: гудзики круглі, квадратні, ромбовидні, в формі іклів або застібка “блискавка”.

Склад: пух, вичесаний із підшерстя з грудної зони верблюда. Він легкий, м'який, міцний і практичний. Зберігає тепло і пропускає повітря. Має прекрасні ізоляційні якості, оскільки ефективно захищає верблюда від сильної спеки і холоду. В ідеалі — це шерсть довгошерстого бактрийского верблюда, яка виробляється в Китаї, Монголії, Афганістані, Ірані, Новій Зеландії, Росії та Австралії.

Зараз класичним вважається модель із кашеміру, яка строго окреслює силует і дозволяє створювати практично всі фасони. Популярні зимові варіанти: вовна, твід, букле, велюр, напіввовна, які здатні краще витримувати температурні перепади в порівнянні з кашеміром.

ПІДБИРАЄМО КОЛІРНУ ГАМУ

Найкраще поєднання кольору «Кемел» з чистими тонами: глибоким синім, чорним, шоколадним, бежевим. З чорним будь-яке вбрання виглядає чудово. Білий підходить в якості светра з великим коміром або блузи у поєднанні з джинсами. Шикарно буде виглядати варіант такого пальто + все біле. Camel coat добре поєднується з сірим і різними його відтінками.

Популярні класичні комбінації з синім і його варіантами — від блакитного до темно синього. Наприклад, з джинсами. Чудовий також непомітний жовтий та яскраві відтінки — червоний, фуксія, бірюзовий або помаранчевий, яскраво-червоні або зелені речі (штани, сукні, аксесуари).

Цікаво на тлі бежевого виглядають принти. Особливо втілені в сукнях і спідницях. Принт має бути в єдиному варіанті й у колірному контрасті з обраним відтінком пальто. Популярні хижі принти, такі як леопардовий. Можна пробувати свій образ на контрасті фактур = шифонова блуза + шкіряна або пошита з набивної тканини спідниця або щільні джинси + трикотажний лонгслів.

Найчастіше дизайнери відходять від класичного відтінку camel coat, використовуючи колірну палітру коричнево-, лілово-, рожево-, зелено-, оранжево-, персіково-, жовто- або сіро-бежевих відтінків.

ЗБИРАЄМО ЛУК

Total look — виграшне рішення. Camel coat + монохромний комплект із брюк і топа або джемпера. Жіночне плаття під пальто. Головні орієнтири — гофре, волани, квітковий принт, довжина міді. Ідеальний варіант — бежеве пальто + чорне плаття. Camel coat — ідеальний варіант для лука в стилі бізнес-кежуал, де в тандемі з пальто важливу роль грає брючний костюм. З штанів слід звернути увагу на укорочені брюки або кюлоти, а також джинси або чорні скінні. Для пізньої осені й зими підійде чорний або білий светр великої в'язки.

ПІДБИРАЄМО ВЗУТТЯ

Класичний фасон: черевики на плоскій підошві, човники, оксфорди, ботильйони, чоботи на шпильці або ботфорти — всі вони за тоном мають повторювати один із предметів комплекту, що під пальто. Спортивний варіант — білі кросівки в поєднанні з топом, сорочкою і брюками розслабленого фасону, створюють лук доречний також і в офісі.

Чоловічі варіанти camel coat також різноманітні за фасонами і кольоровою гамою.

Camel coat — безпрограшний варіант верхнього одягу, який підходить всім незалежно від відтінка шкіри, силуета або віку. Він універсальний і чудово виглядає в будь-якій ситуації. Це позачасова класика, яка ніколи не вийде з моди і найкраще капіталовкладення на всі часи.

Пальто від OSTRIV — це затишні та вишукані моделі виняткової якості, представлені брендами HEVO, TAGLIATORE, L.B.M. тощо.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові