Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

10 ПРИЧИН ПОЛЮБИТИ HARRIS TWEED

Традиційні чоловічі пальто, сучасна мода подіумів, стильне взуття, шикарні інтер'єри, костюми на замовлення — це все тканини Harris Tweed.

Твід бренду: тактильний, м'який, теплий, барвистий, повітропроникний, практичний, довговічний та воістину розкішний.

Це єдина тканина в світі, вироблена в промислових кількостях по-справжньому традиційними методами. Протягом століть було розроблено сотні візерунків, кожен з яких унікальний і безпомилково впізнаний. Бренд поєднує в собі традиції, стиль, якість і естетику, вироблену за кілька століть.

Палітра Harris Tweed різноманітна: це безліч однотонних твілів, традиційні «ялинки» і більш складні плетіння, традиційні та сучасні візерунки. З найдальших місць Зовнішніх Гебридських островів (архіпелаг у Великобританії) продукція бренду експортується в більш ніж 50 країн.

Отже, 10 причин полюбити Harris Tweed.

1. Захист прав

Через свою популярність компанія зіткнулася з безліччю  підробок і бренду знадобився правовий захист. Відповідно до парламентського акту 1993-го року було створено Управління Harris Tweed — новий статутний орган, який замінив Асоціацію Harris Tweed створену в 1909-му році.

Відповідно до прийнятого закону, який гарантує справжність продукту, тканина бренду має бути: «Виткана вручну остров'янами в їх будинках на Зовнішніх Гебридських островах, оброблена теж там та зроблена з чистої натуральної вовни, пофарбованої й зпряденої на Зовнішніх Гебридських островах».

2. Історія

Сьогодні, як і понад століття тому, працівники Harris Tweed майстерно роблять свою справу. І сьогодні, як і раніше, бренд є вибором найвимогливіших — його цінують аристократи, а речі з тканин бренду з'являються на показах знаменитих кутюр'є.

В середині XIX століття острів Харріс належав графу Данмор і його дружині леді Данмор. Саме вона вперше прийняла рішення продавати своїм знайомим у Лондоні тканину вироблену місцевими орендарями на своїх ткацьких верстатах. У міру того, як репутація продукції стрімко зростала, тканину Harris Tweed було оцінено королівською родиною та галузь довелося адаптувати до комерційного виробництва, зберігаючи при цьому найважливішу вимогу — ткати твід вручну.

Традиційно тканина носила назву «Clò Mór», що перекладається з кельтської як «велика тканина». Під час Великої Індустріальної Революції, прогрес дійшов і до островів Льюїс і Харріс, які здавна славилися своїми ремісницькими традиціями. Але, незважаючи на це, місцеві жителі продовжили використовувати свої традиційні навички, не змінивши технологію виробництва.

3. Праця корінного населення

Відповідно до закону весь твід компанії має вироблятися виключно на Зовнішніх Гебридських островах. Кожен дюйм вовни забарвлюється і прядеться на місцевих верстатах, а навички виробництва передаються місцевими жителями з покоління в покоління.

4. Натуральність

Harris Tweed — це методи ручного ткацтва, які чітко дотримуються стандартів і використовують виключно натуральну сировину. Компанія надає специфікацію і докладну інформацію про кожну тканину.

5. Походження

Harris Tweed забарвлюється, змішується, кордується, прядеться, отримає форму, ткется, обробляється, перевіряється та штампується виключно на Зовнішніх Гебридських островах Шотландії місцевими ремісниками.

Настільки унікальна місцевість народжує таку ж унікальну і неповторну тканину. Довгий архіпелаг на північному заході Європи став домівкою для ткачів, красильників, блендерів, теслярів, прядильників, ткачів, кравців і тестувальників тканини Harris Tweed. Таким чином місцевість та її жителі стали вплетеними в саму тканину, відображаючи в ній фарбами і красу пейзажів, а також національні цінності.

На Льюїс, одному з островів архіпелагу, суворій, красивій місцевості, повній вересу, боліт, озер і струмків, знаходиться головне портове місто Сторновей. Саме тут розташовано три твідових заводи Harris Tweed.

6. Практичність

Продукція бренду — це 100% шерсть. Тепла взимку і прохолодна влітку, вона зносостійка, водовідштовхувальна, легко чиститься і може бути за необхідності відремонтована за допомогою найпростіших інструментів.

7. Довговічність

Висока вартість Harris Tweed виправдана, так як окупається, витримавши випробування часом. Тканина бренду ніколи не виходить з моди і з часом стає тільки краще.

8. Кустарний метод виробництва

Твід бренду ткется на верстатах із педальним приводом і виготовляється вручну без допомоги автоматизації та електрики. Щоб оволодіти подібними навичками, потрібні місяці й роки. Кожен етап процесу створюється руками досвідчених остров'ян.

9. Привабливість

Перед прядінням тканини окремі пігменти вовни ретельно змішуються за спеціальними рецептами. Пряжа одного кольору може містити в собі кілька різних пігментів. Такий ефект створює ідеальний тон полотна.

10. Стиль

Відомі світові дизайнери та модні будинки використовують тканини Harris Tweed демонструючи свою вдячність бренду за його дивовижну продукцію. Тканини купують такі всесвітньо відомі бренди як Hugo Boss, Nigel Cabourn, Paul Smith, Nike, Dr. Martens, Aigle, Clarks та багато інших.

Але бренд не обмежується сферою фешн. Матеріали Harris Tweed також успішно використовуються і в розкішних інтер'єрах.

Коротка довідка

Твіл, він же tweel. Термін родом з Англії, який в перекладі означає «саржа» або, дослівно, «ткати саржу або діагональ». Це щільна тканина з бавовни саржевого плетіння. Його різновид ще називають посиленою саржою. Твіл і твід — дві різні тканини з однаковим плетінням. На відміну від твіла, твід — це тканина з чистої вовни. Щільність, м'якість, стійкість до розтягування і усадки, є визначальними факторами для її використання. В першу чергу з неї шиють костюми, спідниці, брюки, жилети.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові