Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

SLOW FASHION — якість, а не кількість

Середньостатистичний українець щорічно викидає близько 300 кг сміття, а в Гонконгу викидають 1400 обридлих футболок на хвилину. Ці цифри шокують та засмучують, а перелік нерозумного споживання можна продовжувати та продовжувати.

«Fast fashion»  —  мас-маркет, що виробляється моментально та виховує в основному зневажливе ставлення до одягу, поступово втрачає своїх прихильників. На противагу йому в 2007 році з'явився новий термін — «slow fashion» («повільна мода»), який ввела в ужиток Кейт Флетчер — англійка, яка пише про дизайн та моду, громадський діяч і публіцист.

Slow fashion стала логічним витком в еволюції споживання. Вона грунтується на уповільненні темпу споживання одягу та речей і віддає перевагу якості, а не кількості.

Спочатку рух був досить радикальним і мав на увазі бойкотування масово виробленого одягу, закликаючи користуватися речами, зробленими вручну. Але з часом термін знайшов більш чітких обрисів і розширив своє поняття.

Основними тезами «slow fashion» є:

  • раціоналізм — розумне споживання та грамотне формування гардеробу;

  • якість (матеріалу, лекал, викрійок, виготовлення продукції);

  • функціональність  — формування гардеробу з базових речей, які гармонують між собою;

  • індивідуальне пошиття (одяг зшитий власноруч або ж на замовлення);

  • екологічність — вибір одягу з екологічно раціональних, етично вироблених або перероблених тканин;

  • хендмейд і власноручний ремонт одягу;

  • апсайклінг — перешиття або оновлення речі, якщо вона «вийшла з ладу»;

  • підтримка локальних виробників, незалежних дизайнерів, а також невеликих брендів з історією;

  • покупка вінтажного одягу;

  • усвідомленість — не дозволяти «зайвим речам» затримуватися в гардеробі та з повагою ставитися до того, що є;

  • жертвування непотрібного одягу.

Глобально вони перегукується з філософією OSTRIV й тим, як ми відчуваємо моду. Для нас одяг — це стиль, який не залежить від мінливих течій і виходить за рамки часу. Це одяг, що дозволяє зібрати капсульний гардероб високої якості, який підійде на всі випадки життя. Тому асортимент нашого магазину — це універсальний комфортний одяг в який вигідно інвестувати.

Ми працюємо з такими брендами як: Barbour, AIGLE, Woolrich, Edwin, Clae, Fracap, Stetson, Red Wing, Filson, Baracuta, Grenson, Fortela та безліч інших марок, які офіційно представлені в Україні лише в OSTRIV.

Підсумуємо головне: повільна мода — це рух за раціональне споживання, коли покупки відбуваються рідше й у мінімальних кількостях, вона закликає фільтрувати свій гардероб, насичуючи його переважно якісним одягом. У такій ситуації OSTRIV — ідеальний помічник, який дає вам для цього безмежні можливості. Наші речі виглядають гідно і будуть довго слугувати своєму господарю. OSTRIV — це про повагу до себе, індивідуальність, оригінальність та позасезонність, яка завжди в тренді.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові