Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Пірнай у тепло!

Фиштейл парку (Fishtail Рагка).

Парку народилася з необхідності. Саме слово увійшло в англійський лексикон в 17 столітті. Так називали багатошарову одяг зі шкір тварин, яку носили мешканці Алеутських островів.

У невблаганних умовах суворого клімату Північної Америки була потрібна одяг, яка допомогла б людині витримати сніг, вітер і лютий мороз. І парким стали називати пальто довжиною до коліна, з хутряним капюшоном і пуховим наповнювачем, яке відмінно справлявся з цим завданням.

Під час Другої світової війни в США розробляли одяг для льотчиків, які літали в холодну погоду. І в 1945 році з'явилася куртка OD-7 з капюшоном і шерстяний підстібкою.

Для виготовлення парки використовувалася спеціальна легка і міцна тканина. Зсередини куртка утеплювалася підстібкою на гудзиках з товстим шаром вовни альпака, був підбитий хутром і капюшон. Для парашутистів передбачався свій варіант: ззаду куртка була набагато довше, ніж спереду, і мала фалди, що нагадують риб'ячий хвіст (звідки і пішла назва fishtail). Вони щільно зав'язувалися навколо ніг, забезпечуючи додаткову теплоізоляцію і аеродинаміку.

У 1950-х роках парку стала універсальною верхнім одягом. Неймовірно зручну довгу куртку можна носити в будь-яких погодних умовах.

Найпопулярніша модель фиштейл парки – Му-51 – була випущена в 1951 році під час війни з Кореєю. Перша зимова кампанія провалилася почасти через відсутність зимового одягу у солдатів. В якості верхньої військової амуніції вибрали парку, і М-51 була запущена в масове виробництво. Спочатку на цій моделі були погони – до них пристібався більш легкий капюшон, до якого можна було пристебнути більш теплий.

Розробники створювали парку з легких, швидковисихаючих матеріалів, в якості підстьобування використовували бавовна і шерсть. Куртка стала зручною і теплою.

Розширилася і колірна гамма: до оливково-сірого додався оливково-зелений.

У 50-х 60-х роках британські стиляги скупили залишки військового обмундирування, і М-51 стала ідеальним захистом від дощу і бруду під час прогулянок на моторолерах «Веспа». Фиштейл парку та моторолер «Веспа» досі вважаються символами цього руху. Парку полюбила молодь та люди більш старшого віку. Сьогодні це незамінна куртка, комфортна і міцна, яка захистить в будь-яку негоду.

Вибір Острова! 5 кращих фиштейл парок:

Allegri – італійський бренд, який почав свою діяльність в 1954 році з виробництва водонепроникного одягу і вже в 70-их – підкорив олімп високої моди.

Сьогодні Allegri – це елегантна, повсякденний одяг преміум класу. А парку цього легендарного бренду в стилі виѕіпеѕѕ casual буде гідним доповненням вашого гардеробу.

Пристрасть до вінтажній одягу і прагнення до досконалості зробило парку Barbed найрозкішнішої. Матеріал верху – 100% бавовна. Підкладка натуральне хутро кролика і хутро єнота на капюшоні. Мade in Italy.

У 1975 році італійський дизайнер Массімо Ості, натхненний ідеєю поєднати робочий чоловічий одяг і військову уніформу, створює торговельну марку C. P. Company. Ідея Массімо Ості була проста і геніальна – створити лінію функціональної і комфортного одягу для повсякденного використання. Такою і є парку цього бренду: стильна, зручна і функціональна.

Peuterey – бренд, який одягав не одну збірну на Олімпійські ігри. Технологічна парку італійського бренду – те, що потрібно сучасному жителю мегаполісу.

Woolrich – американська компанія, заснована в 1830 році. Хранитель традицій класичної фиштейл парки. Якщо ви не можете визначитись, яку парку вибрати, купіть парку Woolrich. Завжди актуальна, зігріє при низьких температурах і прослужить не один рік.

Заходьте на примірку у Острів, вул. Ентузіастів, 5 або замовляйте онлайн!

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові