Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Nemen. Інший погляд на речі

Коли нові клієнти запитують, про що магазин OSTRIV, ми з гордістю відповідаємо, що це місце крутих світових брендів з історією, традицією та цінностями. У нас зібрано більше 150 торгових марок і всі по-своєму унікальні та особливі.

Тема сьогоднішньої статті — італійський Techwear бренд Nemen. Він відносно нещодавно з’явився в нашому магазині, але вже встиг знайти своїх шанувальників. Тож розповідаємо про бренд та за що його обожнюють.


Спочатку почнемо з того, чому ж цей бренд вважають настiльки крутим. Зайдіть до нас на сайт та ознайомтесь з товарами Nemen. Представлено відносно небагато позицій (більше ви знайдете в фізичному магазині), але всі вони особливі та унікальні. Фактури, крій, технологічні тканини та принт. Це бренд-концепт, він не про швидкоплинні тренди, а про мистецтво.

Можна простежити певну схожість з всесвітньо популярними брендами Stone Island та C.P. Company. Але чому так склалося історично, розповімо трохи пізніше.


Тож основні особливості Nemen:

  • Ідея. Цей бренд — своєрідний перформанс. Дизайнери створюють одяг майбутнього, який є дійсно крутим у всіх сенсах.

  • Тканини. Матеріал спочатку обирають, а потім вже думають, що з нього виготовити. І точно не навпаки, як роблять більшість інших брендів. Такий процес є своєрідним експериментом. До кінця не знаєш, що ж саме отримаєш.

  • Сучасний дизайн. Більшість одягу пофарбовані в готовому вигляді. Така технологія має назву «garment dying». Це дозволяє створити унікальний принт, якого точно більше ніде не існуватиме.

  • Складність технології в тому, що тканини на фарбу реагують по-різному. Тому такий процес займає багато часу, аби створити унікальний колір. Завдяки цій обробці матеріал стає зносостійким та, відповідно, міцнішим. Також можете простежити фарбування методом скручування та градієнтне.

  • Піклування про навколишнє середовище. Дизайнери не тільки прагнуть виготовити одяг, який буде стильним, а ще й піклуються про екологію. Тому використовують перероблені матеріали та створюють товари майбутнього.

  • Функціональність. Зверніть увагу на деталі, як водонепроникне покриття, світловідбивні тканини, анатомічний крій, безшумні кнопки та довговічні блискавки.

  • Ручна робота. Усі дизайни непродумані з самого початку, і вже створюються в моменті пошиття. У кожну секунду може змінитися будь-яка деталь, така як кишеня чи капюшон. Дизайнер контролює кожен етап виробництва.

  • Made in Italy. Бренд використовує виключно якісні італійські матеріали. Постійно експериментує з тканинами, виводить дослідження на новий рівень. Компанія пишається тим, що не тільки розробляє, а й виготовляє одяг в Італії, столиці моди та текстилю. Відмінна якість фарбування та пошиву. Бренд представлений в більш ніж 50-ти країнах світу.


Повернемось до історії. Nemen створили два італійські дизайнери Леонардо Фасоло та Фабіо Кавіна, які раніше разом працювали в Stone Island та C.P. Company. Вони прагнули створити щось своє неймовірне, з унікальними принтами, тканинами та технологіями.

Леонардо Фасоло захоплювався графіті та вуличною культурою, тому не дивно, що саме цей шлях призвів до створення одягу в стилі streetwear. Дизайнер навчався в Європейському Інституті Дизайну в Мілані, одним з його викладачів був СЕО Stone Island — Карло Ріветті. Леонардо не приховує, що саме цей бренд надихнув його на створення власної справи.

Фабіо Кавіна був шаленим шанувальником Массімо Ості та ретельно вивчав його архіви. Мабуть, це й вирішило його подальший шлях у команді Stone Island.

У 2012 році дизайнери запустили дійсно унікальний бренд Nemen. Компанія завжди працювала в невеликих масштабах, навіть під час збільшення асортименту.

Огляд куртки Nemen можна подивитися у відео, яке зняв на своєму каналі наш друг Богдан Мальований.


Основні стильові напрями: мілітарі, outdoor, streetwear, techwear, gorpcore.


Знакові колаборації:

  • Одна з найвідоміших — співпраця з німецьким брендом PUMA. У результаті були створені кросівки, брюки, худі, куртки та навіть трикотажні рукавички. До того ж співпрацювали ці два бренди не один раз. Кожного разу виходили яскраві, ексклюзивні колекції.

  • Завдяки колаборації з BYBORRE було створено колекції виключно з ECONYL® — 100% регенерованого нейлонового волокна, виробленого зі споживчих відходів. Nemen піклується про навколишнє середовище, тому намагається використовувати перероблені матеріали.

  • Яскрава колекція в оригінальних принтах вийшла з американським стрітовим брендом KITH. Особливі фактури та насичені кольори. Усе це завдяки унікальній технології фарбування.

  • Разом з брендом MASTER-PIECE було створено оригінальні аксесуари в стилі мілітарі.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові