Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

ДУМАЙ РАЗОМ З OBEY

Отже, Шепард Фейрі

Шепард Фейрі — вуличний художник, а також дизайнер і засновник бренду OBEY, який став відомим завдяки своєму графіті з портретом рестлера Андре Русімова і підписом «Obey».

Будучи студентом Род-айлендської школи дизайну (Rhode Island School of Design), Шепард, який вчив друга робити трафарети для графіті, натрапив на фото рестлера Андре Рене Русімова (зріст 2,24 см, вага 236 кг) відомого як Андре Гігант. Зробивши трафарет із Андре, він нагородив його гаслом «Andre the Giant Has a Posse» («У Гіганта Андре є натовп»), який пізніше трансформувався в стріт-арт кампанію «Obey Giant» («Підкоряючись Гіганту»).

Вважається, що назва «Obey» пов'язана з популярною американською фантастичною стрічкою «Чужі серед нас» («They Live»), яка з'явилася на екранах у 1988-му році. Головний герой фільму, користуючись спеціальними сонцезахисними окулярами, міг розуміти те, що приховано і бачити сенс того, що відбувається. Світ, який він побачив, був сповнений меседжами, що зомбують людей. Одним із таких був меседж «Obey».

На початку 90-х стікери з Гігантом вже захопили каліфорнійські вулиці й ширилися світом, за що Шепарда постійно арештовували. У 1993-му найбільша в світі федерація реслінга «Titan Sports Inc.», яку пізніше було перейменовано в «World Wrestling Entertainment, Inc.» пригрозила дизайнеру судом за використання їх торгової марки «Andre the Giant». За підсумком напис «Andre the Giant has a Posse» було стилізовано в обличчя рестлера плюс значний напис «OBEY». Популярність кампанії посилилася завдяки виходу фільму «Andre the Giant Has a Posse» від режисера Хелен Стіклер (Helen Stickler) у 1997-му році.

Шепард Фейрі каже, що кампанія зі стікерами OBEY  — це справжній експеримент у галузі феноменології. Цей термін трактується як процес, що дозволяє речам проявляти себе і намагається дати людям можливість побачити те, що приховано. Його завдання — викликати здивування, а завдання стікерів OBEY — пробудити цікавість і змусити засумніватися в них. А все тому, що люди не звикли до реклами, пропаганди або продукту, мотив яких є неочевидним. Хоча стікери і не несуть певного смислового навантаження, вони змушують замислитися, поміркувати і знайти сенс. Хтось сприймає їх як іронію, хтось просто як дотепний та привабливий арт-об'єкт, хтось як бунт, а хтось як данину моді чи належність до певного ком'юніті.

Ситуація зі стікерами з Русімовим і хайп навколо неї стали абсолютно новим явищем і підштовхнули Шепарда до створення власної лінії одягу, в основі якої він використовував свої кращі роботи.

ОДЯГ OBEY

Компанію було зареєстровано в 2001-му році й вона стала рупором ідей Шепарда Фейрі. Стиль одягу поєднує в собі workwear, military та streetwear.

Асортимент бренду

Для чоловіків: футболки (класичні, щільні, органічні, з перероблених матеріалів, лонгсліви), сорочки,

светри, товстовки, штани, джинси, спортивні штани, шорти, куртки, головні убори, аксесуари.

Для жінок: футболки (кастомні, укорочені на замовлення, органічні, з перероблених матеріалів, лонгсліви), топи, блузи, светри, товстовки, сукні, куртки, штани, шорти, головні убори, аксесуари.

ХРОНОЛОГІЯ. ЧИМ ЗАПАМ'ЯТАВСЯ ШЕПАРД?

1989. Створенням стікерів із Андре Рене Русімовим.

2001. Створенням бренду одягу OBEY.

2003. Відкриттям разом з дружиною Амандою Studio Number One.

2005. Створенням постера до фільму про Джонні Кеша «Walk the Line». Та в цьому ж році оформленням обкладинки альбому «Monkey Business» для The Black Eyed Peas.

2007. Створенням обкладинки альбому «Zeitgeist» для Smashing Pumpkins.

2010. Тим, що вийшла стрічка «Вихід через сувенірну крамницю», в який з'явилися роботи Шепарда.

2012. Озвученням однієї з серій «Сімпсонів».

2015. Інсталяцією на Ейфелевій вежі.

2020. Обкладинкою для Time.

Найвідоміша робота дизайнера і художника — портрет президента Барака Обами під назвою «Hope» (з англ. «Надія») в рамках кампанії на його підтримку. Вона принесла автору позов від інформагентства Associated Press, так як за основу плаката було взято фотографію агентства.

Також спадщина Шепарда — це, звичайно ж, легендарні мурали.

Мистецтво Шепарда Фейрі знайшло відгук з багатьох причин. Це:

  • іронія над пропагандою;

  • критика тоталітарного суспільства;

  • стьоб над тим, як легко на віру сприймається інформація;

  • витончені пародії на твори мистецтва, ідеї та відомих персоналій.

КОЛАБИ

Ти живий, поки маєш захоплення. Очі Шепарда й досі горять і він заряджений творити. Він безперечно талановитий у своєму мистецтві — гостре відчуття того, що відбувається, аналітичний склад розуму, яскравий почерк.

Шепард Фейрі дуже продуктивний у плані колаборацій.

Як художник він співпрацював з Jamie Reid, Hublot, Montana Spray, adidas, N.E.R.D., Levi's, COPE2, The Simpsons та багатьма іншими.

Бренд OBEY співпрацював з Bring Me The Horizon, Dickies, BEN VENOM, HUF, Invader Honor, Misfits, Suicidal Tendencies, Incase, Keith Haring, Generic Surplus, Keith Haring, Montana, Curtis Kulig, Pen, STRANGEco, Keith Haring Foundation x AIDS Walk , Levi's, J. Dilla, Suicidal Tendencies, Cope 2 та іншими.

OBEY — те, що змінює світ і те, що ніколи не залишається осторонь від поточних подій. Тому на сайті компанії акції підтримки виділено у розділ «Поінформованість».

З останніх кампаній, які було проведено, можна виділити наступні:

  • Інформаційна на підтримку прав геїв.

  • Проти безглуздого насильства, з огляду на застосування вогнепальної зброї по всій країні.

  • Підтримка некомерційної організації Children Incorporated, яка надає допомогу дітям у 23 країнах по всьому світу, включаючи США. Це екологічно безпечні рішення для дітей у плані отримання продуктів харчування, одягу та медичного обслуговування.

  • Підтримка некомерційної організації Road to Baja, яка допомагає притулкам у мексиканському регіоні Нижньої Каліфорнії й зміцнює зв'язки з південними сусідами.

  • Підтримка дітей іммігрантів, яких без документів було доставлено до Сполучених Штатів.

  • Підтримка потерпілих від краху фабрики Rana Plaza — трагедії, яка забрала 1100 життя робітників у Бангладеш у 2013-му році.

Це лише мала частина того, що було зроблено компанією.

Якщо говорити про одяг бренду, то його представлено ​​в OSTRIV сорочками, футболками, брюками, куртками, плащами, купальниками, бейсболками, наплічними та сумками. Чекаємо вас на примірку!

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові