Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

AGOLDE. ЗНАЙОМСТВО З ЛЕГЕНДОЮ

AGOLDE — сміливий у своїх проявах модний джинсовий бренд-експериментатор. Можливо раніше ви і не чули про нього, але бренд добре знайомий тим, хто цікавиться денімом та цінує особливі речі.

А тепер докладніше.

Звідки: Лос-Анджелес (США).

Рік народження: 1993-й.

Фішка компанії: ставка на денім.

Вплив на бренд: стиль гранж.

Засновники: Адріано Гольдшмід та Рон Герман.

В асортименті Agolde багато моделей, які декоровано заклепками, художньо порвані чи штучно зістарені за допомогою потертостей або дірок. Використовується ефект випраного або вигорілого полотна.

Ключові фасони: прямі вільні моделі штанів, скінні з завищеною талією.

Дизайнери бренда надихаються класичними та близькими за духом силуетами 70-х та 90-х років. Фасони в стилі ретро інтерпретовано на новий лад, тому абсолютно не виглядають старомодними.

Основна колірна гама: різноманітність класичних відтінків блакитного, чорного, сірого.

ІСТОРІЯ БРЕНДА

AGOLDE з'явився 1993-го і назва бренда була тоді “A. Gold E.”. The New York Times дало визначення речам бренду як "жіноча лінія джинсів без кишень".

Найважливіша постать у всій цій історії — Адріано Гольдшмід. Постать воістину легендарна та масштабна. AGOLDE став його першим брендом, де у моделях джинсів було застосовано ефект штучного зістарення. Але, щоб краще розуміти, чим насправді є AGOLDE, слід простежити шлях Адріано, і зрозуміти як виник новий всесвіт.

Адріано Гольдшмід стояв біля витоків виробництва деніму та становлення джинсової моди в Європі та Америці. Його вважають «хрещеним батьком деніму», адже саме він був засновником Diesel, відкрив бренд Goldsign та брав участь у розвитку таких компаній як Replay та Citizens of Humanity.

Існує думка, що він:

  • вивів джинси у сегмент преміум-класа;

  • першим почав експериментувати з відбілюванням деніму.

Для того, щоб зрозуміти історію виникнення AGOLDE, треба розуміти, як Адріано прийшов до цього.

  • У 1970-му році, на гірськолижному курорті Кортіна-д'Ампеццо, молодий дизайнер відкрив свій перший магазин джинсового одягу і за кілька років досяг значного успіху.

  • 1974-го він запустив другу лінію джинсового одягу “daily blues” (“джинси на кожен день”). Завдяки фасону, який щільно облягає, про таку модель говорили як про "перші дизайнерські джинси".

  • У 1978-му році створив бренд джинсового одягу Diesel.

  • Також з 1970-го по 1980-ті роки, завдяки Адріано, виникли такі відомі бренди як Replay, Rivet, Retour-line.

  • На початку 80-х з молодих обдарованих дизайнерів, Гольдшмідт організував Genius Group — продуктивну локальну спільноту для творчості, розвитку та обміну досвідом.

  • У 1986-му Genius Group перетворилася на Team Kit, яка займалася розвитком вже брендів з інших країн: Mavi (Туреччина), Bobson (Японія), DKNY, Gap (Америка), Pepe Jeans (Британія).

І, нарешті, 1993-го Адріано познайомив світ зі своїм новим брендом AGOLDE. Тоді він був “A. Gold E.”. У той рік для виробництва жіночого одягу дизайнер переїхав до США. Саме там компанія знайшла своїх вдячних клієнтів. Адріано не зупинився на створенні AGOLDE та успішно продовжував свою кар'єру. Колись ми розповімо про це докладніше, але сьогодні герой нашої розповіді — виключно бренд AGOLDE.

У 2014-му році відбувся його перезапуск  —  бренд купив Джером Дахан (Jerome Dahan). Це талановитий кріейтор: засновник бренду Citizens of Humanity, співзасновник Seven For All Mankind та Goldsign. Завдяки Джерому з'явилася низка висококласних дизайнерських позицій у Guess та Lucky Jeans.

Метою Дахана було повернути на полиці архівні моделі бренду — сірі джинси, що вицвіли, із золотим шипованим поясом та прямі моделі з необробленим краєм. Моделі AGOLDE завжди було орієнтовано на простоту та універсальність, тому перезапуск цього не змінив. Улюблена за багато років лаконічність силуету залишилася незмінною.

дивитися усі товари

КОМПАНІЯ ЗАРАЗ

Компанія завжди намагалися дотримуватися продуманої стратегії та дбати про стійкий підхід до бізнесу. Це стосується не лише планування – AGOLDE бере відповідальність і за творчий процес.

Ситуація з пандемією внесла свої корективи у всі сфери життя і не оминула AGOLDE.

На цю тему Ерін Міхан, голова студії дизайну компанії, дала розлоге інтерв'ю з якого ми забрали основне:

  • головним інструментом висвітлення подій стали соціальні мережі;

  • у відповідь на високий попит на засоби індивідуального захисту компанія перепрофілювала свою швейну фабрику в Лос-Анджелесі для масок.

AGOLDE можна придбати в магазинах всього світу, включаючи Revolve, KITH, Intermix, Net-A-Porter, Shopbop, Saks Fifth Avenue, Moda Operandi, SSENSE, Bergdorf Goodman, Selfridges, Liberty of London, Neiman Marcus, 10 Corso Como South. Корея, FORWARD від Elyse Walker та Boon the Shop.

дивитися усі товари

ВИРОБНИЦТВО

  • AGOLDE використовує лише найінноваційніші тканини, які тільки можна знайти.

  • Створює денім найвищої якості.

  • Ретельно перевіряє вироби і вважає, що практичність джинсів також важлива, як тканина і дизайн моделей.

  • Використовує найпередовіші методи зменшення впливу компанії на довкілля. Для цього застосовує лазерні технології, озонові машини та високоефективні методи прання.

  • Весь одяг виробляється виключно у Лос-Анджелесі.

КОЛАБИ

Бренд прагне залучати для співпраці сучасних молодих художників та кріейтерів різних напрямків з усього світу.

AGOLDE двічі працював із A$AP Ferg. Репер уперше уклав партнерську угоду в 2016-му році для створення однієї пари чоловічих джинсів та джинсової куртки. Творці змушені були повторити експеримент, настільки він виявився популярним. Це вже був асортимент спортивних штанів, військових курток і джинсів унісекс.

Бренд співпрацював із канадським лейблом жіночого одягу Aritzia. Колаб було випущено у 2017-му році.

Компанія також випустила колаб разом із Urban Outfitters. Це була колекція вінтажного деніму із вишивкою у стилі 90-х.

Підсумуємо про бренд AGOLDE:

  • зосереджений на дизайні;

  • екологічний;

  • комфортний,

  • кожен виріб створюється з особливою ретельністю;

  • дітище справжнього майстра та гуру джинсового світу.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові