Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Грант Чудовий

Grant ' s Cravat — тренд, що з'явився серед чоловіків тридцятих років як наслідування стилю Кері Гранта — актора, який умів носити шийні хустки і робив це просто дивовижно. Комплексуючи з-за своєї шиї і таким чином часто приховуючи її, Грант легко перетворив цей недолік в гідність. Він був тією людиною, який умів майстерно підбирати не тільки аксесуари, але і створювати весь образ в цілому, захоплюючи собою цілі покоління.

Ми звикли, що саме жінки більше уваги приділяють своєму зовнішньому вигляду, але іноді саме чоловіки стають зразками для наслідування. На них рівняються і про їх образах говорять.

На формування стилю Гранту вплинула його зустріч з елегантним Дагласом Фербенксом — зіркою німого кіно, якого Грант зустрів у віці 16 років. У майбутньому актор настільки вживався в образи своїх екранних героїв, що зберігав їх і за межами екрану.

«Кері Грант» — псевдонім, який уроджений Арчибальд Ліч взяв у 1931 році у віці 27 років. Можливо ідеальний Грант з'явився саме всупереч тому, що Арчібальду довелося пережити в юному віці. Складне дитинство в малозабезпеченій сім'ї, втрата матері в ранньому віці, втеча з дому заради бродячої трупи акробатів — все це дало той необхідний поштовх, завдяки якому і з'явився новий чоловік. З новим іменем, відчуттям себе і творить свою нову успішну історію. Ліч зробив кар'єру, «відігравши себе до досконалості» як він сам висловлювався і ставши яскравим прикладом self made.

Герой Гранту змушував жінок закохуватися в нього без оглядки, а чоловіків наслідувати йому. Грантом хотіли бути всі. Актор часто говорив, що «сам хотів бути схожим на нього». Він завжди грав позитивних персонажів — чарівних, елегантних холостяків, плейбоїв з чудовим почуттям гумору, що чекають свою даму серця. Невимушеність актора і його неймовірна чарівність сформували образ секс-символ цілої епохи. Альберт Хічкок, що називав Кері Гранта своїм улюбленим актором, говорив, що йому не потрібно пояснювати, як грати — достатньо просто поставити його перед камерою і це настільки природно, що акторської обману просто не помічаєш.

Грант так чи інакше з дитинства був причетний до світу одягу: його батько працював кравцем на фабриці, а сам він в очікуванні зоряного часу не тільки ходив на прослуховування, але і продавав краватки.

Основним гардеробом актора були ідеально сидять костюми, біла сорочка з визирають манжетами, краватки і шийні хустки. У 1940-х це були переважно темні костюми в смужку, а в 1960-х двобортні піджаки, вузькі краватки, фетрові капелюхи-федори, костюми і незмінні білі сорочки. Кері одягався просто, але неймовірно елегантно і, цілком міг би написати енциклопедію чоловічого стилю, настільки вірним і позачасовими було його розуміння чоловічого образу. У 1960-х у журналі This Week навіть вийшла його стаття на цю тему, в якій він давав рекомендації .

Про костюм

«Мій батько казав: нехай вони побачать спочатку тебе, а потім вже твій костюм». На думку Гранта, якщо можна дозволити собі тільки один, в ідеалі слід вибрати ненав'язливий фасон темно-синього кольору з легкої тканини. Такий варіант універсальний, він підходить для будь-якого часу доби і майже для всіх часів року.

Про сорочку

Вона повинна сидіти як влита. Кажуть, що існувала ідеальна модель, яку Грант хотів носити постійно, тому замовив більше дюжини її примірників.

Про рукави

Вони не повинні бути широкими, це псує фігуру. Особливо, на думку Гранта, такі експерименти небажані для худорлявих чоловіків або навіть чоловіків середньої статури.

Про взуття

Актор надавав перевагу класичну взуття стриманих силуетів і вважав, що вона обов'язково повинна виглядати респектабельно і дорого. Тому краще мати одну пару якісного взуття, ніж кілька дешевих. Для міста в першу чергу необхідні туфлі чорного кольору, а потім вже темно-коричневого. Варіант для відпочинку — мокасини або лофери.

Кері Грант вважав, що до свого зовнішнього вигляду необхідно ставитися трепетно. «Я не одягаюся заради моменту», — говорив він. Більшість речей з гардероба актора і зараз виглядає актуально. Єва Марі Сейнт, його партнерка по знімальному майданчику, казала, що на ньому все сиділо як друга шкіра.

У 1966 році Грант вирішив завершити акторську кар'єру. Через три роки він отримав Оскар за внесок у кіномистецтво, а 1986 році його не стало. Але й дотепер він служить зразком класичного чоловічого стилю і прикладом для тих, хто хоче виглядати гідно і шикарно.

Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові