Потрібна допомога? 0800 35 86 65

МОВА САЙТУ

Встановити українську за замовчуванням?

Підтвердити

Органічні тканини в одязі Ostriv

Дотики чарівні. Будь то дотик коханої людини або тактильні ігрища — запускати руки в пісок або крупу, ходити по березі моря або гладити кота. З тканинами та ж історія. Ми за те, щоб всі вони дарували тільки приємні відчуття, а одяг з них була максимально комфортною, тому прискіпливо відбираємо бренди для нашого магазину. Сьогодні хочемо поговорити про натуральних тканинах, які представлені багатьма брендами нашої колекції. За вами ж вибрати те, що близьке по духу і настрою.

БАВОВНА

Бавовна є натуральне волокно, яке отримують з дозрілих плодів бавовнику. Якість бавовни залежить від довжини його волокна — чим воно довше, тим якісніше тканина. Тканина з бавовни — це короткі, тонкі, м'які і пухнасті волокна, злегка скручені навколо своєї осі.

Переваги

Матеріал міцний і відрізняється високою хімічною стійкістю. Бавовна здатна довгий час не руйнуватися під впливом світла і води, у нього невелика стійкість до стирання і він витримує температуру до + 130-140ºС. Середня гігроскопічність бавовни становить 18-20%, тому він досить повільно сохне.

Матеріал має незначний недолік — мала еластичність, що робить бавовна сильно мнеться тканиною.

У Ostriv вироби з бавовни представлені брендами Tonet, Balossa, Gold Case, Fortela і Maryya.

дивитися усі товари

ЛЬОН

Лляна тканина виробляється з стебла рослини льон. Матеріал має багатовікову історію, але актуальний і зараз завдяки досить простому виробництва і унікальним властивостям.

дивитися усі товари

Переваги

Лляне полотно міцно, стійко до шкарпетці, прання і прасування, не утворює ворс, а також гіпоалергенний.

Тканина з льону повітропроникна, а це значить, що в спеку в одязі з льону прохолодно і комфортно. Середня гігроскопічність льону становить 8-12%, тому він швидко вбирає і віддає вологу.

Недоліки: тканина сильно мнеться і, якщо прати її при високій температурі, то сідає. Але в порівнянні з достоїнствами, ці недоліки здаються дрібницею.

У Ostriv вироби з льону представлені брендами: Innika Choo, Gold Case, Balossa, Tonet і Fortela.

дивитися усі товари

ШОВК

Розглянувши різні види тканин, можна зробити висновок, що головний відмітний ознака натурального шовку — це м'який благородний блиск.

Переваги

Волокно шовку має тригранні переріз і заломлює світло неначе призма. Завдяки такому оптичному ефекту, шовкові речі виглядають легко, витончено і нагадують гладку поверхню води. Шовк стійкий до розривів, тертя і не втрачає естетичність протягом десятиліть. Він повітропроникний, тому шкіра в ньому «дихає» і не перегрівається, а температура тканини вирівнюється до температури тіла. Також шовк стимулює оновлення шкіри завдяки наявності амінокислот. Середня гігроскопічність шовку становить 11%, тому він швидко вбирає і віддає вологу.

З недоліків можна виділити хіба що необхідність делікатного догляду: речі з шовку слід берегти від сонячних променів і проявляти обережність при прасуванні.

У Ostriv вироби з шовку представлені брендами: Rumisu, Ko Samui і Gold Саѕе.

РАМІ

Рамі — це так звана китайська (азіатська) кропива. Урожай рамі збирають до шести разів на рік, що є досить трудомістким процесом, тому ми можемо віднести матеріал до одного з найбільш благородних волокон.

Саме волокно буває двох типів: зелене та біле. Видобувається із стебел рослини рамі. Міцність волокна в 7 разів щільніше, ніж у бавовни і шовку. Цей показник залежить від процесу вирощування рослини і отримання самого волокна. Рамі має біле забарвлення і приємний глянсовий блиск, який не зникає з часом від дії сонячного проміння. Одяг з рами дозволяє тілу дихати. Волокно прекрасно вбирає вологу і швидко сохне, тим самим підтримуючи легке відчуття прохолоди, що актуально в спеку. Рамі має антистатичні і антибактеріальні властивості, легка у догляді і з часом не втрачає свій колір.

Середня гігроскопічність рамі становить 11%, тому він також як і льон і шовк швидко вбирає і віддає вологу.

Єдиний мінус тканини низька еластичність.

У Ostriv вироби з рамі представлені брендами innika Choo і Balossa.

дивитися усі товари
Ostriv store це

Оригінальні товари відомих брендів

Доставка по всій Україні*

Доставка кількох розмірів на примірку по Києву

Просте повернення і обмін
того, що НЕ підійшло

Магазини в Києві та Львові